Neeiliniame posėdyje – apie gynybos mokestį bei įstatymų projektus

Neeiliniame LPSK valdybos posėdyje svarstyti Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos pasiūlymai keisti Darbo kodekso 47 straipsnio nuostatas bei įgalinti darbo kodekso 48 str. taikymą dėl dalinio darbo esant sunkumams tam tikruose ūkiniuose sektoriuose ir numatyti

Pasiūlymas, kad prastovų dienų skaičius, tenkantis darbuotojui būtų sumuojamas kiekvieną mėnesį ir apmokama pagal suminį prastovų dienų per mėnesį skaičių, iš esmės gali būti svarstytinas, tačiau dėl to, valdybos narių nuomone, nėra tikslinga keisti Darbo kodeksą. Profesinės sąjungos nuosekliai laikosi pozicijos, jog dėl nukrypimų nuo Darbo kodekso galima tartis šakos kolektyvinėse sutartyse, juolab kad šiuo atveju pokyčiai reikalingi siaurai ūkio šakai – lengvajai pramonei.

Neeiliniame posėdyje svarstytas ir vadinamojo gynybos mokesčio klausimas. Anot LPSK pirmininkės Ingos Ruginienės, susitikime tuo klausimu su premjere Ingrida Šimonyte kaip galimi šaltiniai papildomų lėšų surinkimui buvo minėti pridėtinės vertės mokesčio, gyventojų pajamų mokesčio ir pelno mokesčio kėlimas. Konkrečių pozicijų bus laukiama kitame susitikime kovo pradžioje.

Diskusijoje valdybos nariai pasidalino savo įžvalgomis, o apklausus savo organizacijų narius bus grįžta prie šio klausimo svarstymo eiliniame valdybos posėdyje vasario  19 d.

Posėdyje apsvarstytas ir naujai Seime užregistruotas Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo projektas, kuriuo siūloma neapmokestinti gyventojo naudos, gautos darbdaviui sumokėjus už geležinkelio, autobusų ar troleibusų bilietus vykstant į darbą ar iš jo, automobilio parkavimą, kelionės į darbą ir iš jo išlaidas, įskaitant transporto priemonių įsigijimą, nuomą ir dalijimosi paslaugas, maistą, taip pat ir darbo vietos namuose įrengimą.

LPSK valdyboje nuspręsta, jog tokiam projektui galima būtų pritarti tik su sąlyga, jeigu šios naudos bus numatytos kolektyvinėje sutartyje.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!