Pirmą kartą lietuvoje bus surengtas pagalbos tarnybų čempionatas

Čempionato metu praktines bei teorines žinias, likviduojant autoavarijos padarinius bei gelbstint nukentėjusiuosius, demonstruos pagalbos tarnybų komandos, sudarytos iš Aukštaitijos regione veikiančių priešgaisrinės, greitosios, policijos institucijų bei Panevėžio įgulos karių komandų. Toks čempionatas Lietuvoje rengiamas pirmą kartą.


Čempionato metu savo gebėjimus parodys Panevėžio miesto ir rajono, Rokiškio, Kupiškio, Pasvalio, Biržų, Utenos, Visagino, Molėtų, Zarasų, Ignalinos, Anykščių pagalbos tarnybų komandos. Renginio metu gerąja praktika gelbstint žmonių gyvybes ekstremaliose situacijose dalinsis svečiai iš Estijos, Latvijos, Lenkijos ir Ukrainos.


„Tikime, kad čempionatas bus ne tik unikali proga pabendrauti gelbėjimo tarnybų darbuotojams, bet ir pasimokyti vieniems iš kitų, įvertinti skirtingų pagalbos tarnybų gebėjimus dirbti komandose, bei padės sėkmingo tarpusavio bendradarbiavimo plėtotės pagrindus“, – sakė čempionatą iniciavusios viešosios įstaigos „Panevėžio miesto greitosios medicinos pagalbos stotis“ direktorius Vilius Mitka.


Renginio organizatoriai neabejoja vyksiančio čempionato didžiule visapuse nauda. Pagalbos tarnybų atstovai entuziastingai įsijungė į organizacinės grupės darbą ir tikisi, kad žiūrovai pamatys puikų renginį, o dalyviai patobulins bendro darbo įgūdžius.


„Patirtis, įgyta pagalbos tarnybų čempionate, taps aukso vertės jų kasdienės tarnybos metu“, – įsitikinęs Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Algirdas Rudys. Jam pritaria Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Rimantas Bobinas ir neabejoja, jog Aukštaitijos pagalbos tarnybų čempionatas taps tradiciniu renginiu.


Džiugina, kad prie čempionato organizavimo prisijungė ir Lietuvos kariuomenė, kuri renginio dieną minės okupacinės kariuomenės išvedimo iš Lietuvos Respublikos dvidešimtmetį. Ta proga Panevėžio įgulos kariai nutarė ne tik papuošti čempionato atidarymą karių rikiuote, pavaišinti čempionato dalyvius kareiviška koše bei arbata, organizuoti karinės technikos ir ginkluotės parodą, bet ir dalyvauti čempionate deleguodami karių komandą, kuri varžysis su kitomis gelbėjimo tarnybų komandomis dėl geriausios vardo.


Kviečiame visus 2013 m. rugpjūčio 30 dieną 11.00 val. atvykti į Cido areną, esančią adresu Parko g. 12, Panevėžys, plojimais palaikyti savo miestų ir rajonų komandų, ir stebėti pirmą kartą vyksiantį Aukštaitijos pagalbos tarnybų čempionatą. KARTU – REIŠKIA GREIČIAU! Įėjimas nemokamas.


Organizatoriai dėkoja čempionato rėmėjams: Panevėžio miesto savivaldybei, UAB „Panevėžio arena“, UAB „Skandeka“, UAB „Liutera“, AB „Amilina“, UAB „Paramedica Lietuva“, AB „Linas Agro“, UAB „In Public“, UAB „GLASREMIS“ ir kt.


Nuotr.  Ištikus nelaimei,  daugeliu atveju greitosios medicinos pagalbos specialistai, ugniagesiai ir policija dirba bendrai, pagal patvirtintas reagavimo schemas. Ypatingais atvejais prie nelaimės padarinių likvidavimo prisideda kariuomenės pajėgos.   


 


Papildoma informacija:


VšĮ „Panevėžio miesto greitosios medicinos pagalbos stotis“ direktorius Vilius Mitka, tel. 8 698 45177


El. p. administratore@pangreitoji.l

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!