Federacija tapo lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos nare

Federaciją vasario 20 dieną įsteigė Aukštaitijos švietimo darbuotojų profesinių sąjungų ir Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimai. Kadangi AŠDPS jau buvo LPSK narys, todėl Federacija perims Aukštaitijos susivienijimo teises ir pareigas. Federacijai LPSK valdyboje ir toliau atstovaus Rūta Osipavičiūtė.


Federacija įsteigta siekiant užtikrinti efektyvesnį savo narių gynimą ir solidesnį atstovavimą mokytojų ir dėstytojų interesams. Abi organizacijos išlaikys autonomiją, bet suvienys jėgas, veiks kartu, sprendžiant bendras švietimo problemas. Pagrindiniai Federacijos tikslai – vienyti Lietuvos švietimo ir mokslo darbuotojus, koordinuoti Federacijos narių veiklą, atstovauti ir ginti Federacijos narių profesinius, darbo, ekonominius, socialinius interesus. Federacijos nariai siekia aktyvinti socialinę partnerystę su darbdaviais, jų organizacijomis bei siekti konstruktyvesnio dialogo su valstybės ir savivaldybių institucijomis.


Tai vienintelė švietimo profesinių sąjungų organizacija Lietuvoje, jungianti visų švietimo sričių darbuotojus – nuo ikimokyklinio iki aukštojo mokslo.


LŠMPSF pateikė prašymus priimti į Europos švietimo profesinių sąjungų komitetą (ETUCE) ir Švietimo internacionalą (EI) – pasaulinę švietimo ir mokslo profesinių sąjungų organizaciją. Tarptautinių organizacijų sekretoriatai informavo, jog prašymai bus svarstomi artimiausiuose institucijų, priimančių sprendimus dėl naujų organizacijų priėmimo, posėdžiuose.


 


LŠMPSF informacija


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!