I. Ruginienė: nusilenkta turtingųjų klasei

Birželio 21 d. Vyriausybės posėdyje buvo pritarta mokesčių reformai. Joje, be kitų pakeitimų, nuo 120 vidutinių darbo užmokesčių (VDU) iki 180 VDU padidinta bendrų metinių gyventojo pajamų riba, kurią viršijus taikomas didesnis papildomas 7 proc. pajamų mokesčio tarifas.

LPSK pirmininkės Ingos Ruginienės komentaras:

Ką naujai pakoreguota mokesčių pertvarka sako mums, eiliniams darbuotojams?

O tai, kad nuolatinis pataikavimas turtingiesiems veda prie to, kad skylėtą biudžetą užpildyti turėsime mes, visi 2/3 darbuotojų, kurie uždirba vis niekaip pasivyti infliacijos nesugebančias pajamas. Dabar siūlomas 7 proc. papildomas GPM tarifas nebe nuo 120, o tik nuo 180 VDU tiesiog niekaip kitaip nepaaiškinamas, kaip nusilenkimas turtingajai klasei. Ji jau šiandien naudodamasi lengvatomis moka gerokai mažiau ir be sąžinės graužaties tikisi ir toliau galės taip lobti. Kam tas mokesčių progresyvumas, kam prisidėti prie valstybės išlaikymo, jos vidaus ir išorės saugumo? Galima gi visus finansus nukreipti į ofšorus ir juoktis iš tų „durnelių“, kurie bando sąžiningai išgyventi šioje valstybėje.

Baisiausia yra tai, kad gyvendami tokiu stiliumi, deja, aukojame savo saugumą visomis prasmėmis. Pavyzdį turime visai čia pat, Ukrainoje, kuris parodė, jog valstybės saugumo pagrindas yra tos valstybės piliečiai.

Gerovės valstybės niekada nesulauksim, kol savo uodegas išsukinės „šešėlininkai“ ir realių progresinių mokesčių vengėjai.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!