Baltijos šalių jaunimo forumas

Rugsėjo 8-9 d. Cesio mieste, Latvijoje, Lietuvos, Latvijos ir Estijos profesinių sąjungų jaunimas dalyvavo Baltijos šalių jaunimo forume. Lietuvai jame atstovavo asociacijos „LPSK jaunimas“ pirmininkas Tomas Jakutavičius bei jos nariai Jolita Šukytė, Lukas Kursevičius, Alina Tankeliun, Vaiva Sapetkaitė.

Dvi dienas specialistų skaityti pranešimai ir vykusios diskusijos apėmė įvairias su profesinių sąjungų prioritetais susijusias temas. Bene daugiausiai dėmesio sulaukė Latvijos statybininkų sąjungos vicepirmininko Martins Dunskio pranešimas apie sektorinės kolektyvinės sutarties Latvijos statybų sektoriuje pasirašymą. Tai galima vadinti tikra sėkmės istorija, iš kurios verta pasimokyti.

Taip pat vertingas buvo ir Profesinės saugos ir darbo sąlygų instituto direktoriaus I. Vanadzinšo pristatymas dėl darbų saugos situacijos Latvijoje ir Baltijos šalyse. Nelaimingų atsitikimų skaičius Baltijos šalyse statybos sektoriuje auga. Yra priemonių, kuriomis galima užkirsti kelią nelaimingiems atsitikimams darbo vietoje, tik klausimas, ar darbdaviai nori investuoti į darbuotojų saugumą?

Vėliau išklausyti šalių delegacijų atstovų pranešimai apie narių pritraukimą į profesines sąjungas savose valstybėse (pirmiausia – Baltic Organizing Allianss kontekste), įvyko dirbtuvės dėl darbo ateities ir netipinio darbo bei kita.

„Ne kartą esu dalyvavęs Baltijos šalių jaunimo forume ir kasmet stebiu, kaip stiprėja mūsų jaunieji profesinių sąjungų lyderiai. Noriu padėkoti Jolitai Šukytei, Lukui Kursevičiui, Alinai Tankeliun, Vaivai Sapetkaitei už įdėtą darbą ir parodytą entuziazmą dar kartą įrodant, jog esame stiprūs, iniciatyvūs ir mokame pasiekti iškeltų tikslų!“ – savo feisbuko paskyroje po renginio rašė LPSK jaunimo lyderis Tomas Jakutavičius.

Kitąmet Baltijos šalių profesinių sąjungų jaunimo forumas bus rengiamas Vilniuje.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!