Keleivinio transporto darbuotojų sąskrydis

Rugsėjo 8-9 dienomis Ignalinos rajone, Pabiržėje, įvyko keleivinio transporto darbuotojų sąskrydis, į kurį atvyko daugiau kaip 200 dalyvių. Juos pasveikino Seimo nariai Aušra Papirtienė, Lauras Stacevičius, Gediminas Vasiliauskas, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė, UAB „Vilniaus viešasis transportas“ generalinis direktorius Rimantas Markauskas ir technikos direktorius Mindaugas Žalkauskas.

Sąskrydžio dalyviai pasigedo UAB „Kauno autobusai“ ir UAB „Busturas“ įmonių vadovų kurie, nors ir buvo kviesti, nerado laiko pasveikinti įmonių darbuotojų ir jų šeims narių.

Įžanginį žodį tarė UAB „Vilniaus viešasis transportas“ darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Algirdas Markevičius, UAB „Kauno autobusai“ darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Bronius Bučelis ir UAB „Busturas“ profesinės sąjungos pirmininkė Alma Steponaitienė. Jie paminėjo, kad pirmą kartą organizuojamu sąskrydžiu siekiama įmonių darbuotojus suburti vienybei, kad būtų tinkamai atstovaujama jų interesams.

Sąskrydžio dalyviai turėjo progos dalyvauti tinklinio, krepšinio, teniso, virvės traukimo, kliūčių ruožo vaikučiams ir svarsčio kėlimo varžybose. Profesinių sąjungų aktyvas tuo tarpu su Seimo nariais aptarė tolimesnį bendradarbiavimą ir pasikeitė nuomonėmis su UAB „Vilniaus viešasis transportas“ vadovais.

Susumavus sąskrydžio rezultatus varžybų prizininkai apdovanoti atminimo dovanėlėmis, kurias įteikė įmonių profesinių sąjungų pirmininkai. Kiekvienam sąskrydyje dalyvavusiam vaikučiui buvo įteikta bičių medaus. Vakare renginio dalyviai bendravo tarpusavyje ir vaišinosi žuviene, plovu, šašlykais, jiems koncertavo grupė ,,Laimingu būti gera“ ir Nerijus Liubertas, o vėliau juo džiugino fejerverkai.

Renginio organizatoriai tikisi, jog 2019 metais pradėta tradicija bus tęsiama, ir sąskrydyje dalyvaus daugiau keleivinio transporto įmonių profesinių sąjungų organizacijų.

Organizatorių informacija

 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!