Ldf pirmininke išrinkta eugenija šniutienė

Į antrojo pagal LDF statutą vadovo – generalinio sekretoriaus postą pretendavo generalinė sekretorė Janina Švedienė. Už ją balsavo 41 delegatas, už jos  konkurentą  LDF Medicinos darbuotojų federacijos vadovą Algimantą Jasiulaitį -31 delegatas. Taigi J.Švedienė toliau lieka viena iš LDF vadovių. Pirmininkės komandos nariais, jos pavaduotojais išrinkti Svajūnas Andriulis, Vihelmas Čekuolis, Jelena Soms, Nijolė Turčinavičienė.


Nors suvažiavime ir buvo išsamių, apgalvotų kalbų, ataskaitų, konstruktyvių pasiūlymų, vis dėlto viršų ėmė neesminiai ginčai, replikos iš vietos, ne visada korektiški tarpusavio aiškinimaisi.


 


Laikas, skirtas pirmininko Vydo Puskepalio ataskaitai, jo paties siūlymu, buvo perpus sutrumpintas, – galbūt todėl, kalbėjusių oponentų nuomone, joje liko neapžvelgta  daugelis  esminių federacijos veiklos klausimų.


Pagrindinis suvažiavime paskaitytų pranešimų, ataskaitų, diskusijų teiginys: LDF bankrutuoja finansų, moraliniu (pirriausia turėtos galvoje V.Puskepalio naudojimasis “privilegijomis”), taip pat narystės srityse .


Vertinant ir balsavimu tvirtinant pirmininko V.Puskepalio, generalinės sekretorės J. Švedienės, pirmininko pavaduotojų, revizijos komisijos ataskaitas buvo pastebimas LDF delegatų susiskaldymas į dvi priešiškas  stovyklas.


 


Buvęs pirmininkas ir jį palaikanti aplinka susilaukė aštrios kritikos dėl neveiklumo,  įgaliojimų viršijimo, šiurkščių LDF statuto pažeidimų, neapgalvotų finansinių žingsnių. Netinkamai vadovaujant iškilo ne tik finansinio LDF bankroto, bet ir jos egzistavimo grėsmė: per pastaruosius septynerius metus LDF narių sumažėjo bent tris kartus.


 


Dabartinių vadovų kadencijos pabaigoje, ypač artėjant suvažiavimui, mažėję demokratijos.  Organizaciją į krizę atvedę jos vadovas bei jį iki galo palaikiusi  aplinka nekorektiškomis priemonėmis dėjo pastangų toliau išlikti  postuose. Vienas LDF skyrius net kreipėsi į teismą dėl to, kad  esą V.Puskepalis neskaidriai, neteisingai nustatinėjo artėjančio suvažiavimo delegatų kvotas, siekdamas, kad vadovų rinkimuose nebūtų įvykdyta „perversmo“.


 


Kaip pastebėjo delegatai, dėl krizinės situacijos LDF’e į suvažiavimą nebuvo kviesta ir svečių iš tarptautinių organizacijų. Dalyvavo ir kalbėjo tik LDF partnerio  Lietuvos profesinių sąjungų koordinaciniame  centre – Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos  vadovai Artūras Černiauskas ir Algirdas Kvederavičius.


 


Iš 85 į suvažiavimą išrinktų delegatų dalyvavo 73.


Ž. fotoreportažą.


(Juozas Steponas)


 


Šaltinis:


www.lprofsajungos.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!