Teismas nespės paskelbti sprendimo dėl mitingo

“Abu skundai grąžinti trūkumams pašalinti”, – BNS sakė Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo atstovas spaudai Audris Kutrevičius.


Anot jo, A.Paleckis ir Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija prašė jų skundus nagrinėti ypatingos teisenos tvarka, tai yra skubiai. Tačiau praėjusių metų rugsėjį Vilniaus apygardos teismas analogiškoje byloje yra išaiškinęs, kad tokios bylos turi būti nagrinėjamos ne ypatingos teisenos, o ginčų teisenos tvarka.


“Pareiškėjai per 14 dienų turi pašalinti trūkumus, todėl beveik neįtikėtina, kad iki savaitės pabaigos būtų išnagrinėtos abi bylos”, – sakė A.Kutrevičius.


Socialistinis liaudies frontas ir profsąjungos norėjo sausio 16-ąją, sekmadienį, prie Seimo surengti protesto mitingą dėl nedarbo, kainų, kovos su skurdu, pensijų grąžinimo ir minimalios algos didinimo. Paskui ketinta žygiuoti Gedimino prospektu ir susirinkti prie Vyriausybės, Vinco Kudirkos aikštėje.


Tačiau Vilniaus miesto savivaldybė atsisakė išduoti leidimą mitinguoti minėtose vietose ir pasiūlė protestuotojams rinktis prie “Siemens” arenos arba Kalnų parke.


Savivaldybė savo sprendimą motyvavo Sausio 13-osios renginiais, kurie truks iki sausio 17 dienos, o prie Vyriausybės neleidžiama rinktis todėl, kad neva 3000 žmonių ten esančioje aikštėje netilps.


Šį sprendimą A.Paleckis bei profsąjungos ir apskundė teismui.


2009 metų sausio 16-ąją prie Seimo surengus mitingą prieš kai kurias valdančiosios koalicijos vykdomas reformas, jis virto į riaušes. Jų metu sužeisti 34 mitingo dalyviai ir keli pareigūnai.


 


 


BNS

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!