Ministro pirmininko andriaus kubiliaus interviu lietuvos radijui

Premjeras sako, kad nereikėtų sureikšminti grįžimus ar negrįžimus iš atostogų, svarbiausia, kad Vyriausybė ir institucijos tinkamai dirbo tokios nelaimės metu. Ministras Pirmininkas sako, kad nuostoliai skaičiuojami, ir lygiai taip pat, kaip ir pavasarinio potvynio, taip ir šie nuostoliai bus atlyginami. Pasak Premjero, visi turime apie ką pagalvoti – ir Vyriausybė, ir žmonės, ar tikrai esame tinkamai parengę tą aplinką, kurioje gyvename.

Andrius Kubilius kalba apie žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, neva ketinama įvesti abonentinį mokestį už elektrą. „Aš negaliu atsakyti, kas, kur, ką pasakė. Mes Vyriausybėje to dar nesvarstėme ir negaliu atsakyti, ką, kur vienas ar kitas energetikas apie naujus mokesčius pasakė, ir aš nesiruošiu to komentuoti. Vyriausybėje mes to nesvarstėme.“, – sakė Ministras Pirmininkas. Kalbėdamas apie dujų kainas Ministras Pirmininkas sako, jog sunku derėtis dėl mažesnių kainų, kai dujas perkame iš vienintelio šalinio „Gazpromo“ ir dujų tiekimas yra vieno monopolisto rankose. Vienintelis kelias – įgyvendinti Europines direktyvas, pertvarkyti mūsų dujų ūkį ir sudaryti galimybes atsirasti ir kitiems dujų tiekėjams.

Vertindamas ekonomikos ekspertų rekomendacijas skatinti vartojimą, Premjeras sako tikintis, kad ekonomika ir eksportas atsigaus, o dirbtinai skatinti vartojimą nebūtų išmintinga. Premjeras iš dalies sutinka, kad Lietuvoje veikiantys Skandinavijos bankai mūsų verslininkams suteikia ne itin palankias kreditavimo sąlygas, bet mūsų bankinėje sistemoje turėtume matyti ir teigiamų dalykų. Mums, kaip kai kurioms valstybėms, nereikėjo gelbėti bankų, mes neturėjome kitokių problemų, kokių turėjo kitos šalys. Tačiau, Premjero manymu, tarp bankų taip pat reikėtų skatinti konkurenciją ir, pavyzdžiui, Britanijos ar kitų valstybių bankų atsiradimas būtų nebloga perspektyva.


 


 


Garso įrašas


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!