Ketvirtadienį šaukiamas neeilinis Trišalės tarybos posėdis

Vyriausybės, darbdavių ir profsąjungų atstovus vienijanti Trišalė taryba nerado visas puses tenkinančių sprendimų dėl pataisų naujajame Darbo kodekse. Dėl to šį ketvirtadienį Socialinių reikalų ir darbo ministerijoje rengiamas neeilinis Tarybos posėdis, siekiant dėl jų susitarti dar iki kovo 10 d., kaip yra prašęs premjeras Saulius Skvernelis.

Antradienį Trišalės tarybos posėdyje visą dieną nagrinėti tie DK punktai, kurie kelia daugiausiai ginčų tarp darbdavių, darbuotojų ir Vyriausybės atstovų.

Daugiausia dėmesio šįkart skirta kol kas nesuderintiems darbo ir atostogų laiko klausimams. Anksčiau jau sutarta dėl kai kurių darbo laiko reglamentavimo klausimų ir dėl lengvesnių sąlygų gauti nedarbo išmoką, tačiau nepavyko sutarti dėl atostogų trukmės bei darbo tarybų ir profesinių sąjungų kompetencijų paskirstymo. Taryboje nebuvo sutarta ir dėl darbo sutarčių bei atleidimų nuostatų.

Be to, diskutuota, kaip skaičiuoti atostogas – palikti dabartinį reglamentavimą (28 kalendorinės dienos) ar numatyti 20, 21 ar 22 darbo dienų kasmetes atostogas, taip pat nesutarta ir dėl atostogų trukmės. Valdančiosios Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis jau viešai užsiminė apie „teorinę galimybę“ dar keliems mėnesiams atidėti DK įsigaliojimą, jeigu Trišalė taryba artimiausiu metu negebės susitarti dėl pokyčių jame.

Parengta pagal naujienų agentūros “BNS” ir portalo “VZ.LT” informaciją

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!