Įvyko stambaus masto konferencija darbų saugos klausimais

Kovo 22 d. Litexpo rūmuose Vilniuje įvyko Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) kartu su Valstybine darbo inspekcija surengta kvalifikacijos kėlimo konferencija „Bio-logika: žalioji strategija dar saugesnei darbo aplinkai“. Konferencija buvo skirta aptarti, kaip svarbu efektyviai mažinti pavojingų medžiagų darbo aplinkoje naudojimą.

Konferenciją atidarė LPSK pirmininkė Inga Ruginienė ir LR vyriausiasis valstybinis darbo inspektorius Jonas Gricius.

EU-OSHA Lietuvos ryšių punkto koordinatorė Nerita Šot pasidalijo Europos kampanijos „Efektyvus pavojingų medžiagų valdymas“ praktine informacija.

UAB „Biovalymo paslaugos“ pardavimų vadovas Robertas Notkus informavo, jog žmogus per dieną sunaudoja apie 140 litrų vandens. Tačiau blogiausia, jog pramonėje šių sąnaudų niekas neskaičiuoja.
Pranešėjas pristatė pažangių ir ekologiškų metodų, kaip gamybos proceso metu išvalyti vandenį, kad jį galima būtų panaudoti pakartotinai.

LSMU doc. dr. Vidmantas Januškevičius skaitė pranešimą apie profesinį vėžį ir darbo aplinkos veiksnius.

UAB „DSP Plius vadovė Irma Spudienė kalbėjo apie darbuotojų saugos priemonių nuo pavojingų cheminių medžiagų inovacijas.

Bendrovės „Ekokonsultacijos“ bendrakūrėja Lina Šleinotaitė-Budrienė savo pranešime svarstė, kaip keisime pavojingas chemines medžiagas į saugesnes: iš viršaus ar iš apačios; procedūriškai ar kūrybiškai.

Baltijos aplinkos forumo atstovas Gražvydas Jegelevičius pateikė pavojingų cheminių medžiagų pakeitimo pavyzdžių Baltijos šalių įmonėse.

Žaneta Piskarskienė pristatė gerosios praktikos pavyzdį – projekto LFE Fit for REACH dalyvio atvejį.

KTU Aplinkos inžinerijos instituto prof. Jolita Kruopienė kalbėjo apie pavojingų cheminių medžiagų valdymą. Ji papasakojo apie naudingus įrankius įgyvendinantiems pakeitimus.

Valstybinės darbo inspekcijos Techninės saugos skyriaus vyriausiasis darbo inspektorius Gediminas Valentėlis pristatė saugaus darbo užtikrinimo ypatumus dirbant su cheminėmis medžiagomis.

Konferencijos pabaigoje įvyko panelinė diskusija „Kokie sprendimai galimi Lietuvoje per artimiausius 3-5 metus“.

Tokio masto konferenciją apie darbų saugą LPSK rengia pirmą kartą, virš 100 konferencijos dalyvių gavo kvalifikacijos kėlimo sertifikatus.

Visus pranešimus galite rasti čia.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!