Profesinės sąjungos laimėjimas – socialinis fondas skirtas nariams


 


Pateikdamas ataskaitą, įmonės generalinis direktorius G. Bareika sakė, jog „praėję metai įmonei nebuvo lengvi ir rezultatyvūs, bet surasti nauji užsakovai Rusijoje, sukurtas naujas prekinis ženklas „About“, kurio  produkcija – naujomis  savybėmis išsiskiriantys, aukštos kokybės gaminiai su alaviju, sidabro jonais, bičių vašku, šilko proteinais, o vadovaujantis 2012 metų kolektyvine sutartimi, siuvėjoms padidinti pasiuvimo įkainiai, laiku sumokėti atlyginimai.“


 


Profesinės sąjungos pirmininkė Vilija Bierontienė savo ataskaitinį pranešimą pradėjo trumpa, bet įdomia apžvalga apie profesinių sąjungų kūrimo pradžią įmonėje, spręstas problemas, darbuotojų dalyvavimą mokymuose, seminaruose, ypač norą ir kvietimą, kad prisidėtų kuo daugiau jaunimo. „Tai silpna vieta tiek valstybės, tiek mūsų įmonės profsąjungų veiklos darbe, nes tik jūs, jaunimas, pakeisite mus. Pasyvumas trukdo ir stingdo pasiekti, kad būtume girdimi, kad mūsų reikalavimų būtų paisoma, – sako profsąjungos vadovė.


Apžvelgusi 2012 m. kolektyvinio susitarimo vykdymą, socialinį dialogą su įmonės vadovybe, įvertino teigiamai.


 


Personalo vadovė L. Ribokienė pristatė naują 2013 m. kolektyvinį susitarimą. Akcentuota, jog derybos vyko ilgai, tačiau rezultatas – keletas naujų punktų. Vienas jų – „istorinis įvykis“ – tik profsąjungos nariams suderėtas punktas „Profesinės sąjungos narių socialinis fondas“, į kurį darbdavys,  š. m. II–III ketvirtį perves atitinkamą pinigų sumą.


 


„Tai tikrai puikus laimėjimas, nes įmonės ekonominė situacija dar yra sudėtinga“, – pritaria V. Bierontienė .


 


Po patvirtinimų procedūros, į aktyviai teikiamus klausimus raštu ir žodžiu, atsakė ir kiti įmonės vadovai – gamybos direktorė R. Dačinskienė , finansų direktorius S. Rakauskis.


 


„Pasikartosiu, pasakė profsąjungos vadovė V. Bierontienė, kad dėl Tarybos narių ir mano noro dirbti žmonėms, bei įmonės vadovų supratimo – socialinis dialogas įmonėje vyksta.“


 


 


Vilija Bierontienė


AB „Utenos trikotažas“


profesinės sąjungos pirmininkė

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!