Debatai apie šeimą parodė, jog dialogo kultūra lietuvoje įmanoma

Renginyje dalyvavo asociacijos „LPSK Jaunimas“ pirmininkė Goda Neverauskaitė ir LPSK jaunimo veiklos koordinatorė Edita Žitkevič.  


Debatų metu išryškėjo dialogo svarba sprendžiant įvairiausius šeimoms aktualius klausimus. Debatų dalyvių pasisakymus apjungė mintis, kad dialogas, įsiklausymas į skirtingas pozicijas, susikalbėjimas yra reikalingi visuose lygmenyse: tiek šeimoje puoselėjant tarpusavio santykius, priimant svarbius sprendimus, tiek kartu su darbdaviu ieškant palankiausių būdų šeimos ir darbo įsipareigojimų derinimui, tiek sprendžiant reikalus savivaldos ar valstybiniu lygmeniu.


Paskutinio renginio metu socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Skirma Kondratas dėkojo debatų dalyviams ir žiūrovams.


„Reikia mažiau lozungų ir tuščios retorikos, daugiau susikalbėjimo, įsiklausymo į skirtingų pusių argumentus. Tikrai reikia atlikti daug darbų, todėl labai svarbu atrasti tarpusavio dialogą ir pradėti bendrauti konstruktyviai. Visi debatų ciklo dalyviai ir žiūrovai sutiks, jog tokio pobūdžio diskusijos yra reikalingos“, – kalbėjo viceministrė S. Kondratas.


Keturių susitikimų metu psichologai, sociologai, politologai, ekonomistai, teisininkai, darbdaviai bei kitų sričių atstovai aiškinosi, ar tikrai darbas užgožia šeimą, ar visuomenė gali apsieiti be santuokos, ar išties geriems santykiams šeimoje didelių pastangų nereikia, ir, ar valstybė per daug kišasi į šeimos reikalus.


Organizatoriai džiaugėsi, jog debatų ciklą stebėjo labai įvairi publika: šeimos su mažais vaikais, jaunimas ir net vyresnio amžiaus asmenys, o dalyviai, pasak žiūrovų, įdomūs, nevengiantys konkrečių pavyzdžių specialistai, argumentuotai išsakę savo nuomones.


Atsiliepimuose apie debatų ciklą žiūrovai pageidavo, kad ir ateityje būtų rengiami vieši debatai šeimai svarbiais klausimais, nagrinėjamos įvairios temos, nebijoma kontraversiškų, visuomenėje diskusijas sukeliančių klausimų.


Visus debatų įrašus nuo š.m. gruodžio 1 dienos bus galima pažiūrėti internete – informacija apie tai bus paskelbta tinklapyje www.socmin.lt.


 


 


Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos


Informacija


www.socmin.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!