Vasaros kultūros ir sporto šventė latvijoje

Lietuvos ryšininkams atstovavo 9 nariai iš Vilniaus regiono telekomunikacijų darbuotojų profesinės sąjungos (pirmininkas Jan Davidovič) ir Utenos bei Visagino telekomunikacijų darbuotojų profesinių sąjungų pirmininkai Juozas Kviklys ir Sergėjus Kotovas. Atvykimo į šventę (jau po vidurnakčio) nepatogumus kompensavo malonus sutikimas, puikus oras ir gera nuotaika, todėl greit grįžo kelionėje prarastos jėgos.


 


Šeštadienio rytą, iškart po iškilmingo šventės atidarymo prasidėjo baudų į krepšį ir strėlyčių į taikinį mėtymo bei tinklinio varžybos, vėliau vyko – šaškių, kortų, kliūčių ruožo ir vaikų varžybos bei kiti sportiniai renginiai.


 


Pirmąjį varžybų krikštą Lietuvos komanda atlaikė gana sėkmingai. Nors baudų metimo į krepšį varžybas ji pradėjo pirmoji, tačiau nepasimetė ir pataikiusi daugiausia kartų,   lyderių pozicijos neužleido niekam iki pat varžybų pabaigos, taip dar kartą įrodydama kokia svarbi ši sporto šaka lietuvaičiams.


 


Norą dalyvauti tinklinio varžybose pareiškė daugiau nei 30 į šventę atvykusių komandų. Suskirstytos į pogrupius, jos  pirmiausia turėjo išsikovoti teisę dalyvauti tolimesnėse varžybose. Šį ir sekantį barjerą mūsų tinklininkams pasisekė įveikti nesunkiai, tačiau netikėtai pralaimėję komandai varžybose užėmusiai antrąją vietą, o vėliau ir kitiems varžovams, ji turėjo tenkinis tik 7-8 vietomis.


 


Vyrų šaškių varžybose puikiai žaidusį mūsų  komandos narį Jan Tamoševič sėkmė apleido tik priešpaskutiniame rate. Jis su vienu pralaimėjimu liko antras.


 


Šeštadienio vakare per iškilmingą šventės uždarymą visus varžybų nugalėtojus ir prizininkus pasveikino ir atitinkamo laipsnio diplomus bei medalius įteikė Latvijos ryšininkų šakos pirmininkė Zoja Semjonova. Vėliau vykusioje vakaronėjė skambant gyvai ir nuotaikingai muzikai šventės dalyviai galėjo pasidžiaugti ar pasiguosti pasiektais sportiniais rezultais bei linksmintis iki paryčių.


 


Ankstų sekmadienio rytą surengtose žvejų varžybose, kaip ir tikėjomės, laimėjo  mūsų komandos narys Jan Davidovič ir buvo apdovanotas pirmo laipsnio diplomu bei medaliu.


 


Nors ir sudėtinga buvo surinkti norinčius dalyvauti, tačiau dalyvavusieji džiaugėsi išvyka ir joje patirti įspūdžiai išliks atmintyje dar ilgam. 


 


 


Nuotraukos šiuo adresu: http://picasaweb.google.lt/lrdps.biuras/Latvija_2010#


 


 


 


 


Lietuvos ryšių darbuotojų


profesinės sąjungos


informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!