G20 privalo įsileisti užimtumą į savo prioritetų širdį – etuc kviečia naujam socialiniam susitarimui

Europos profesinių sąjungų konfederacija siūlo G20 lyderiams savo darbotvarkėje suteikti prioritetą užimtumui ir kviečia naujam socialiniam susitarimui, kad išvengtų tokios pat krizės išgyvenimų ateityje. Be to, ETUC remia tarptautinius profesinių sąjungų atstovus – Tarptautinę profesinių sąjungų konfederaciją (ITUC) ir Profesinių sąjungų patariamąjį komitetą prie OECD (TUAC) – susitiksiančius valstybių ir vyriausybių vadovus prieš G20 lyderių susitikimą Londone.


Užimtumo rodikliai labai niūrūs – prognozuojama beveik 10% bedarbystė visoje Europos Sąjungoje. Sprendimų priėmėjams svarbu atsisakyti bet kokio nusiraminimo pritariant, kad nacionalinės šalių socialinės apsaugos sistemos būtų naudojamos kaip socialiniai amortizatoriai, vietoje to, kad gilintųsi į problemų esmę, pateikiant tikrus politinio ryžtingumo įrodymus, atsisakant rutinos.  


ETUC generalinis sekretorius John Monks pareiškė: dabartinė situacija kelia didžiulį pavojų visuomenei ir ekonomikai. ETUC mano, kad išeitį iš susidariusios situacijos galima rasti, jei yra tenkinamos tam tikros sąlygos. Štai kodėl skubiai kviečiame sudaryti didesnių išteklių atkūrimo planus, programas, skirtas kovoti su nedarbu, ypač jaunų žmonių nedarbu, griežtą finansinį reguliavimą. Negalime ignoruoti nelygybės augimo ir vis didėjančio skurdo. Socialiniai judėjimai demonstruoja daugelyje Europos šalių, skelbdami aliarmo signalą.


 


ETUC rekomenduoja priimti Naują socialinį susitarimą investuoti į socialinę Europą (socialinę apsaugą, mokymą ir naują verslo valdymą) į atkūrimo planus, siekiant skatinti užimtumą ir perkamąją galią – naują socialinį susitarimą toliau stiprinti profesines sąjungas, gerinti darbuotojų teises ir kolektyvines derybas.


 


ETUC generalinis sekretorius John Monks dalyvaus  Profesinių sąjungų kongreso (TUC) ir kitų pilietinių visuomeninių organizacijų demonstracijoje dėl darbo, teisingumo ir klimato Londone prieš G20 lyderių susitikimą.


 


 


2009 m. kovo 27 d.

Briuselis

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!