Premjeras prisipažino klydęs

Ministro Pirmininko iniciatyva surengtame pokalbyje su Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos, Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ ir Lietuvos darbo federacijos vadovais Artūru Černiausku, Aldona Jašinskiene ir Vydu Puskepaliu dalyvavo socialinės apsaugos ir darbo bei finansų ministrai Vilija Blinkevičiūtė ir Rimantas Šadžius, socialinės apsaugos ir darbo viceministras Vytautas Žiūkas, premjero patarėja socialinės politikos klausimais Giedrė Purvaneckienė. 


 


Pagrindinis profsąjungų reikalavimas, – kad pagal darbo sutartis dirbantiems žmonėms nemažėtų darbo užmokestis ir socialinės garantijos. Patikinimo, kad Sodros tarifai nebus didinami, profsąjungų lyderiai negavo, tačiau, anot V.Puskepalio, vyksta derybos, einama link to, kad tokių priemonių nereikėtų. Profsąjungų siūlomi būdai – didinti minimalią mėnesio algą, subsidijuoti „Sodrą“ iš valstybės biudžeto.


 


Šiandien, spalio 21 d., šis klausimas bus svarstomas Trišalės tarybos neeiliniame posėdyje, o spalio 23 d. vėl numatytas susitikimas su Premjeru. Laiko svarstymams dar yra maždaug mėnuo.


 


LP primena, jog spalio 16 d. profsąjungos Vilniuje ir Kaune surengė piketus prieš „Sodros“ tarifų didinimą.   


 


(RMP)


Šaltinis: www.lprofsajungos.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!