Alaus darykloje pasirašyta pagerinta kolektyvinė sutartis

Trečiąją bendrovės kolektyvinę sutartį tą pačią dieną pasirašė „Švyturio“ profesinės sąjungos pirmininkas Raimondas Tamošauskas, Utenos alaus darbininkų sąjungos pirmininkas Vilhelmas Čekuolis ir UAB „Švyturys – Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas.


 


Anot R.Tamošausko, naujoji sutartis galios ne dvejus, kaip iki šiol, o trejus metus, kad būtų daugiau laiko derybų procesams tariantis dėl esminių pakeitimų. O atlyginimų tarifai įvertinant infliacijos augimą bus peržiūrimi kasmet.


 


Nuo sutarties pasirašymo dienos pakilo baziniai pareigybių atlyginimai, dabar minimali bendrovės alga – 1433 litų (buvo – 1200 litų).  Kintamas ketvirtinis atlyginimų priedas nuo 7 padidintas iki 8 proc.


 


Darbo saugos skyrius naujojoje kolektyvinėje sutartyje plačiau reglamentuotas, bendrovėje atsiras dagiau atstovų saugai ir sveikatai užtikrinti.


 


Atsiradęs naujas skyrius dėl priekabiavimo ir bauginimo darbe turėtų užtikrinti darbuotojų saugumą, orumą, o minėti veiksmai bus vertinami kaip grubūs darbo drausmės pažeidimai.


 


„Švyturio“ profsąjungos pirmininkas neslepia, kad  bendrovės kolektyvinė sutartis – viena iš geriausių Lietuvoje, tačiau nuolat siekiama ją gerinti. Pirmoji sutartis pasirašyta 2003 m.


 


LP primena, jog R.Tamošauskas yra ir UAB „Philip Morris Lietuva“ darbuotojų profesinės sąjungos vadovas. Šiuo metu yra inicijuojamos derybos ir dėl šios bendrovės kolektyvinės sutarties pakeitimų. Jų, pasak pirmininko, labiausiai reikia skyriuje apie darbų saugą.


 


Beje, į tarptautinės įmonės „Philip Morris“ Europos darbo tarybą išrinktas Gediminas Uskovas, jį pavaduos Raimondas Macius. Anot R.Tamošausko, tai pirmas kartas kai Lietuvos bendrovė į Europos tarybą deleguoja darbuotojų atstovą, iki šiol ten buvo siunčiamas administracijos paskirtas asmuo.


 


(RMP)


www.lprofsajungos.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!