Darbuotojų saugos ir sveikatos įstatymo projektas perduotas svarstyti įmonių profsąjungų atstovams

Pasak Trišalės tarybos sekretoriaus Mindaugo Kuraičio, dėl smulkiųjų ir vidutinių vežėjų asociacijos keliamų klausimų. Susisiekimo ministerijai pavesta sudaryti darbo grupę ir detaliau išanalizuoti vežėjų problemas.


Svarstytas taip pat ir Darbuotojų saugos ir sveikatos įstatymo projektas, kuris grąžintas rengėjams – Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai – patiksinti ir suderinti su profesinių sąjungų atstovais. Kaip sakė LPSK atstovė Trišalėje taryboje Gražina Gruzdienė, projektą bus siekiama išplatinti tiems, kurie tiesiogiai su šiuo įstatymu susiduria, t.y. įmonių, organizacijų profsąjungų aktyvams.


Klaipėdos trišalės tarybos  pasiūlymas dėl profesinių ligų išlaidų kompensavimo susilaukė prieštaringų vertinimų, o Vyriausiajam valstybiniam darbo inspektoriui Mindaugui Pluktui pavesta sudaryti darbo grupę ir iš esmės išanalizuoti esamą situaciją ir įvertinti pasiūlymus.


Taip pat numatyta birželio 16 d. surengti konsultacijas dėl socialinio dialogo ir partnerystės, kurių eigoje turėtų išaiškėti, kaip Trišalė taryba atrodys ateityje, ar į ją bus įtraukti ir kitų nevyriausybinių organizacijų atstovai ir pan.


Kitas posėdis numatytas birželio 20 d.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!