ETUC pozicija dėl „Brexit“

Europos profesinių sąjungų konfederacijos generalinis sekretorius Luca Visentini, komentuodamas „Brexit“ susitarimo atmetimą balsuojant JK Bendruomenių rūmuose, teigė, jog Europos profesinės sąjungos pasisako už 50-ojo straipsnio išplėtimą arba atšaukimą.

50-asis straipnis, skirtas šalies narės pasitraukimo iš ES procesui. Jis dar niekada nebuvo aktyvuotas, nes prieš tai nė viena valstybė nesiekė pasitraukti iš Europos Sąjungos. Europoje apskritai diskutuota, ar britai turėtų galimybę vienašališkai sustabdyti pasitraukimo procesą.

Pasak Visentini, Jungtinės Karalystės pasitraukimas iš ES be jokio susitarimo sukeltų didelių problemų: „Laikas baigiasi ir tai, kad nepasiekta jokio susitarimo, kelia riziką dėl darbo vietų ir darbuotojų teisių tiek Jungtinėje Karalystėje, tiek Europos Sąjungoje. Visi įsitraukusieji privalo koncentruotis į tinkamo sprendimo paiešką.“

Europos profesinių sąjungų lyderis taip pat pabrėžė, kad bet koks naujas susitarimas turėtų teikti prioritetą darbo vietoms ir darbuotojų teisėms.

 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!