Mokymai dėl Tarptautinių darbo standartų Vilniuje

Balandžio 10-12 d. viešbutyje BEST WESTERN VILNIUS (Konstitucijos pr. 14) vyks su Tarptautine darbo organizacija ir Tarptautine profesinių sąjungų konfederacija organizuojami mokymai, skirti Lietuvos, Latvijos ir Estijos profesinių sąjungų teisininkams ir lyderiams. Jų tikslas – darbuotojų teisių situacijos Baltijos šalyse analizė ir tobulinimo galimybės. Balandžio 13 d. susitikime LPSK būstinėje (Jasinskio 9, 3-313) bus gilinamasi į naują Lietuvos darbo kodeksą (skirta Lietuvos atstovams).

Pirmoji diena prasidės Tarptautinės darbo organizacijos atstovo Sergejaus Glovacko pranešimu apie TDO Darbuotojų veiklų Darbuotojų biuro (ILO ACTRAV) prioritetus regione. Antrasis pranešimas bus skirtas aktualiausiems Baltijos šalių profesinių sąjungų iššūkiams. Lietuvoje lankysis ir Šiaurės profesinių sąjungų tarybos, Baltijos jūros profesinių sąjungų tinklo (BASTUN) atstovė Maria Haggman. Pirmąją seminaro dieną ji pristatys darbuotojų situaciją Baltijos šalyse ir teisinės bazės bei praktikos atitikimą pagrindinėms TDO konvencijoms. Šią problematiką dar geriau atskleis Baltijos valstybių atstovų pristatymai apie Tarptautinių darbo standartų įgyvendinimą kiekvienoje šalyje.

Antrąją mokymų dieną bus kalbama apie TDO Tarptautinių darbo standartų sistemą ir priežiūros mechanizmus (įprastuosius ir specialiuosius). Numatyti pranešėjai: TDO Darbuotojų veiklų Darbuotojų biure (ILO ACTRAV) vyriausiasis specialistas Victor Hugo Ricco (per vaizdo transliacijas), TDO Vengrijos erdvės vyriausioji socialinio dialogo ir darbo teisės ‎specialistė Christina Mihes bei TDO Darbuotojų veiklų Darbuotojų biure vyriausioji specialistė, teisininkė, besispecializuojanti Tarptautinių darbo standartų ir teisinių reikalų srityje, Claire La Hovary.

Trečioji diena bus skirta gilintis į profesinių sąjungų vaidmenį ir potencialą TDO priežiūros mechanizmuose ir jų strateginį naudojimą. Kitaip tariant, profesinių sąjungų galimybes ir būdus daryti globalų poveikį.

Paskutinioji diena orientuota į Lietuvos profesinių sąjungų atstovus. Jos metu bus smulkiau gilinamasi į Lietuvos darbo kodeksą, galimybes jį tobulinti.

Final version of the Agenda – Vilnius training on ILS Sup Machinery

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!