Kelias į kokybiškai naują etapą. Pasikalbėkime!

Ei, kas ta profesinė sąjunga?”, o kitas atšauna: taigi baldus ir šaldytuvus dalina”. Kažkas panašaus girdėta?

Pamirškite šias nesąmones! Šiuolaikinės profesinės sąjungos stipriai prisideda gerinant valstybių santvarką, užtikrinant didesnį teisingumą visuomenėse ir gerinant darbuotojų padėtį.

Nežinote kaip? O būtų įdomu sužinoti? Radome puikų būdą, kaip skleisti žinią, ką veikia profesinės sąjungos ir kodėl jos yra svarbios! LPSK jaunimas pradeda viešų diskusijų ciklą, į kurį įtrauksime Seimo ir Vyriausybės atstovus, politinių partijų ir nevyriausybinių organizacijų vadovus, akademikus, nuomonių lyderius ir, žinoma, JUS – visuomenę.

Kiekvienas panorėjęs galės dalyvauti diskusijose. Gyvenate ne didmiesčiuose? Tai – ne problema. Diskusijos planuojamos įvairiuose Lietuvos miestuose. Pradžia – Vilniuje, o pabaiga – priklausys tik nuo Jūsų.

Skaidrumas ir atvirumas – prioritetinės profesinių sąjungų jaunimo kryptys. Viešos diskusijos leis suartėti su visuomene, siekiančia keisti politinę darbotvarkę ir su profesinėmis sąjungomis besidalinančia panašiomis vertybėmis.

Bendrauti su žmonėmis ir žinoti, kas jiems svarbu, būtina. Suprantame, kad LPSK, kaip nacionaliniam centrui, ne visada paprasta sužinoti savo narių nuomonę įvairiais klausimais. O, kai nežinai problemos, sudėtinga priimti geriausią sprendimą. Tad geriau girdėkime vieni kitus. Ateikite – pasikalbėsime. Temų įvairovė: pradedant profesinių sąjungų patrauklumu jaunimui – baigiant visuomeninių organizacijų (taip pat ir profesinių sąjungų) reikšme bei potencialiu ar ekonomine ir socialine padėtimi Lietuvoje.

Jaučiame pareigą dirbti dėl piliečių ir šalies gerovės, bet susiduriame su nelauktais sunkumais. Nors pasitikėjimas profesinėmis sąjungomis išaugęs ir mumis pasitiki apie pusę gyventojų, to neužtenka. Turime daug sumanymų ir nemažų ambicijų, tad tam privalome vienytis ir geriau suprasti vieni kitus.

Viešų diskusijų iniciatyva – puiki proga. Nepraleiskime progos pasikalbėti!

Laukite naujienų – sekite mūsų “Facebook” paskyrą @lpskjaunimas.

Šaltinis: asociacija „LPSK jaunimas“

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!