Prancūzijoje – tikėtini skrydžių vėlavimai ir atšaukimai dėl planuojamų streikų

Prancūzijos laukia neramios dienos transporto industrijoje. Keliautojai, vykstantys į, iš, per ir pačiame Paryžiuje, susidurs su skrydžių ir traukinių vėlavimais bei atšaukimais. Visi šie nesklandumai planuojami dėl vietinės oro eismo kontrolės ir geležinkelių darbuotojų streiko dėl vykdomų darbo reformų.

Kovo 21 dieną, trečiadienį, 20 val. Lietuvos laiku, oro eismo kontrolės darbuotojai planuoja streiką, kuris truks iki kovo 23 dienos, 7 ryto.

Planuojama, kad atšaukti ar vėluojantys skrydžiai labiausiai paveiks oro bendrovių darbą ketvirtadienį – tuomet vykdoma daugiausiai skrydžių. Kaip teigiama Eurocontrol pranešime, Charles de Gaulle ir Orly, taip pat Bordeaux, Lyon, Nantes, Marseille ir Toulouse oro uostuose numatomas 30 procentų išvykstančių ir atvykstančių skrydžių sumažėjimas.

Kai kurie skrydžiai į Portugaliją ir Ispaniją gali būti nukreipti per Atlanto vandenyną atliekant taip vadinamus „Tango maršrutus“. Tokie maršrutai padeda išvengti užimtų terminalų oro uostose, šiuo atveju ir streiko.

Pasibaigus šiam streikui jau yra planuojamas ir oro bendrovės Air France darbuotojų streikas, kuris taip pat paveiks skrydžius, kurie gali vėluoti arba būti atšaukti. Avialinijos atstovai informavo, kad keleiviai bus informuojami apie atšauktus skrydžius dieną prieš.

Air France darbuotojų streikas planuojamas kovo 23 ir 30 dienomis.

„Streikų skaičius kasmet tik auga. Deja, tačiau keleiviai neišvengiamai į tai bus įtraukti – tikėtina, kad vėluojantys ar atidėti skrydžiai paveiks jų planus. Vis dėlto oro linijos turėtų nepamiršti EK 261/2004 reglamento nuostatų, kuriomis remiantis turės pasirūpinti savo keleiviais“, – pasakojo Marius Stonkus, skrydžių kompensavimo bendrovės „Skycop“ generalinis direktorius.

 

 

Šaltinis: SCYCOP/ Pirminį tekstą galite pasiekti per čia.

Nuotr. Pixabay.com

 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!