Neišmokėtas algas atgauna vis daugiau pareigūnų

Pasak Vidaus reikalų sistemos respublikinės profesinės sąjungos pirmininkės Laimutės Narkienės, pinigai Panevėžio policininkams grąžinti iš antrojo pusmečio darbo užmokesčio fondo. Todėl šie veiksmai turėtų paskatinti Vyriausybę greičiau ieškoti būdų, kaip grąžinti pareigūnams skolas ir papildyti antrojo pusmečio darbo užmokesčio fondus.


L.Narkienės teigimu, prieš kelias dienas profesinė sąjunga iš Panevėžio policijos komisariato pareikalavo, kad teismus laimėjusiems pareigūnams įsiskolinimai dėl indeksavimo koeficiento taikymo būtų kuo skubiau sugrąžinti. Priešingu atveju profsąjunga pažadėjo kreiptis į teismo antstolius, kad skola būtų išieškota priverstine tvarka. Tačiau to neprireikė, nes algų nepriemoka policininkams buvo grąžinta.


Primename, kad neišmokėtą atlyginimų dalį pradėjo atgauti ir Kauno apskrities pareigūnai. 


Valstybės skola Lietuvos policijos, prokuratūrų, savivaldybių, muitinių ir priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų darbuotojams, dėl pareigūnams ir valstybės tarnautojams neišmokėtos atlyginimo dalies 2002-2004 metais valstybės tarnyboje taikant indeksavimo koeficientą, siekia  apie 250 mln. litų.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!