Susitiko su dviejų įmonių vadovais ir tarėsi dėl profsąjungų veiklos

Tą pačią dieną chemikų lyderis susitiko ir su AB „Sanitas” generaliniu direktoriumi Sauliumi Jurgelėnu. Kalbėta apie kolektyvinės sutarties papildymą, galimybes pakelti darbuotojų atlyginimus, taip pat sudaryti daugiau galimybių profsąjungų aktyvui veikti įmonėje.


Iš viso „Sanite” – didžiausioje Lietuvoje generinius vaistus gaminančioje įmonėje – yra apie 200 darbuotojų, tarp trijų profsąjungų aktyviausiai veikia Eglės Matijoškienės vadovaujama, turinti apie 70 narių.


Kadangi  neseniai AB „Sanitas” nupirko  Slovakijos farmacijos gamyklą „Hoechst-Biotika”, vasario 1 dieną chemikų federacijos vadovas F.Buckus-Butkevičius  gavo laišką iš Slovakijos chemikų profsąjungos, kuri prašo padėti užmegzti ryšį su „Sanito” profsąjunga, jos pirmininke Egle Makioškiene. Kartu jos vadovaujamai “Sanito” profsąjungai buvo pasiūlyta dalyvauti projekte, susijusiame su informacine Europos darbo tarybos veikla.


Stiprėjant „Sanitui” plečiasi ir  šios bendrovės profesinės sąjungos galimybės.  „Sanitas“, siekiantis įsigyti Lenkijos farmacijos įmonę „Jelfa“,pasirašė susitarimą su pastarosios įmonės profesinėmis sąjungomis.Susitarimas su Lenkijos „Jelfa“ profesinėmis sąjungomis nustato papildomas garantijas įmonės darbuotojams bei bendradarbiavimo su darbuotojų atstovais sąlygas, kurios bus įtrauktos į įmonės kolektyvinę sutartį. Susitarimas įsigalios „Sanitui“ perėmus „Jelfos“ valdymą.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!