Valstybės tarnautojai vienija jėgas

Prieš dieną vykusiame pagrindinių valstybės tarnautojus vienijančių profesinių sąjungų (drauge vienija beveik 10 tūkstančių narių) vadovų susitikime buvo nutarta suvienyti savo pastangas ir bendromis jėgomis siekti, kad  valstybės tarnautojams priklausanti nuosavybės dalis būtų grąžinta. Spaudos konferencijos metu ir buvo pasirašytas šis susitarimas. 


A.Černiauskas žurnalistams pristatė susitarimo dokumentą, o visi konferencijos dalyviai pasidžiaugė, jog profesinės sąjungos eina link susivienijimo.
“Pirmą kartą prasidėjo toks bendradarbiavimas tarp profesinių sąjungų, kurios ateityje susijungusios galėtų tapti stipriais socialiniais partneriais”, – teigė LPSK pirmininkas.


T.Vaitkunskas pabrėžė, jog Vyriausybė kol kas teisėtai uždirbtų pinigų gražinimo klausimu neišreiškia jokios pozicijos ir reikėtų kreiptis į Prezidentą, kad padėtų rasti bendrą kalbą. Pasak jo, Vyriausybė ieško kaltų, užuot ieškojusi sprendimo būdų.


Teismams jau yra pateikta virš 10 tūkstančių ieškinių, siekiant sugrąžinti dėl 2002 – 2004 metais taikyto indeksavimo neišmokėtą darbo užmokesčio dalį. Pasak profsąjungų atstovų, ieškinių skaičius gali pasiekti 20 tūkstančių.


“Jeigu su Vyriausybe bus pasirašyti dokumentai, kuriuose bus numatytas terminas bei grafikai per kurį skola turės būti grąžinta, mes raginsime žmones sudaryti teismuose taikos sutartis”, – teigė A.Černiauskas.


Profsąjungų atstovai reikalauja, kad visas įsiskolinimas valstybės tarnautojams būtų grąžintas iki euro įvedimo, taip pat  ir tiems, kurie jau nebedirba valstybės tarnyboje.


LPSK informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!