Atkurta profesinė sąjunga obelių gimnazijoje

Rugsėjo 23 dieną Rokiškio rajono Obelių gimnazijoje vykusiame susirinkime, kuriame dalyvavo 20 narių, atkurta profesinė sąjunga.


Profesinės sąjungos nariais buvo likę 5 kolegos, tačiau jie kurį laiką neturėjo pirmininko ir nevykdė jokios profsąjunginės veiklos. Išsirinkę naują pirmininkę – muzikos mokytoją R. Bimbienę ir gerokai pagausinę savo gretas, gimnazijos mokytojai ir kiti darbuotojai sieks efektyviau atstovauti savo interesams ir ginti teises, jei bus pažeistos.


Atkuriamajame susirinkime dalyvavęs Rokiškio švietimo darbuotojų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkas Erikas Gaigalas informavo kolegas tiek apie susivienijimo, tiek apie Federacijos veiklą.


Nemažai diskusijų rajone kilo besiaiškinant nuo kada turėtų būti sumažinti mokytojams atlyginimai taikant sumažintą bazinę mėnesinę algą. Po įvairiausių teisinių interpretacijų ir diskusijų miesto vadovai pripažino profesinės sąjungos argumentus, jog turi būti vadovaujamasi Darbo kodeksu ir atlyginimus galima sumažinti ne anksčiau spalio 1 dienos.


Rokiškio profesinių sąjungų susivienijimas kartu su rajono švietimo skyriumi organizuos rajono mokytojams šventę spalio 2 d., skirtą mokytojo dienai. Mokytojo dienos šventę miesto valdžia jau tradiciškai rengia kartu su profesinių sąjungų susivienijimu.


Obelių gimnazijos profesinės sąjungos nariai pritarė Lietuvos švietimo ir mokslo profesinių sąjungų federacijos veiklai siekiant, jog sunkmečio metu švietimo darbuotojai nukentėtų kuo mažiau.


 


Rokiškio susivienijimo informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!