Bedarbiams prašo per 12 milijonų litų paramos

Iš Europos globalizacijos fondo gautus pinigus planuojama skirti nuo praėjusių metų rudens iki šių metų vasaros iš statybos, baldų ir drabužių pramonės atleistiems darbuotojams, praneša Lietuvos radijas.


Europos globalizacijos fondo pinigai yra skiriami žmonėms, netekusiems darbo dėl pakitusių pasaulinės prekybos tendencijų. Pavyzdžiui, kai įmonės gamyba perkeliama į Europos Sąjungai nepriklausančią šalį. Šiemet fondas išskirtinį dėmesį skiria įmonėms, nukentėjusioms nuo ekonominės krizės.


Socialinės apsaugos ir darbo ministerija skaičiuoja, kad jei bus gauta dabar prašoma parama, ja galėtų pasinaudoti beveik 2 tūkst. darbuotojų. Žmonės galės pretenduoti į vienkartines išmokas ir kompensacijas už išlaidas, kurias patyrė keldami savo kvalifikaciją ar ieškodami darbo. Taip pat lėšos bus skiriamos mokymų programoms.


Lietuva yra sulaukusi kritikos, esą ji vangiai naudojasi Globalizacijos fondo pinigais ir, net gavusi paramą, ją pritaiko neefektyviai. Iki šiol Lietuvos valdžia į šį fondą kreipėsi du kartus – po „Alytaus tekstilės“ bankroto ir dėl atleistų „Snaigės“ darbuotojų.


Neringa Gudišauskaitė


lrt.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!