I. Ruginienė: „Svarbiausia – kuo veiksmingiau padėti Ukrainai”

Šiandien, balandžio 5 d., Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė ir Visaeuropinės profesinių sąjungų tarybos (ITUC-PERC) vicepirmininkė Inga Ruginienė dalyvavo neeiliniame PERC vykdomajame komitete. Pagrindinė tema – Rusijos sukeltas karas Ukrainoje ir bendri profesinių sąjungų veiksmai padedant Ukrainos žmonėms bei remiant Ukrainos profesines sąjungas.

„Šiandienos posėdis emociškai itin sudėtingas. Iš kolegų Ukrainoje girdime apie Rusijos nusikaltimus įvairiuose šalies miestuose, kvietimą nepasiduoti Rusijos propagandiniams naratyvams ir būti vieningais padedant ukrainiečiams ištverti šį sunkų laikotarpį bei atsitiesti, – sako I. Ruginienė.  – Mes, kaip tarptautinis profesinių sąjungų judėjimas, aiškiai smerkiame Rusijos režimą ir negalime toleruoti Rusijos profesinių sąjungų, konkrečiai FNPR vadovo Michailo Šmakovo, skleidžiamų melų, teisinančių Rusijos karinius veiksmus. Ši organizacija aiškiai parodė, kad neatitinka profesinių sąjungų vertybių. Dėl to LPSK palaiko jos narystės sustabdymą tarptautinėse profesinių sąjungų struktūrose. Žinoma, tai turi būti padaryta nelaužant organizacijos Konstitucijoje numatytų taisyklių.“

Vis tik I. Ruginienė pabrėžia, kad  sankcijos FNPR nėra pagrindinis klausimas – svarbiausia rasti būdų, kaip kuo veiksmingiau padėti Ukrainai ir jos žmonėms.

 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!