VDI „Achemoje“ rado pažeidimų

Lietuvos pramonės profesinių sąjungų federacija (LPPSF) vasario 2 d. gavo Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) atsakymą į anksčiau pateiktą pranešimą, kuriame pažymima, kad VDI Kauno bei Vilniaus teritorinių skyrių vyr. darbo inspektoriai išnagrinėjo pranešimą ir atliko neplaninį patikrinimą AB „Achema“ dėl pranešime nurodytų aplinkybių.

LPPSF rašte VDI prašė patikrinti informaciją apie galimus pažeidimus dėl minimalaus poilsio ir maksimalaus darbo laiko normų pažeidimo ir dėl viršytos leidžiamos metinės viršvalandžių normos.

Rašte informuojama, kad dėl patikrinimo metu nustatytų darbo teisinius santykius reglamentuojančių teisės aktų pažeidimų, VDI Kauno teritoriniame skyriuje buvo atlikti administraciniai veiksmai.

Papildomai informuojama, jog darbdaviui atstovaujantis asmuo už nustatytus pažeidimus patrauktas administracinėn atsakomybėn.

Atkreiptinas dėmesys, kad LPPSF negali pateikti išsamesnės informacijos apie tai, kokie pažeidimai buvo nustatyti bei kokia administracinė atsakomybė skirta darbdaviui, nes gavo tik bendro pobūdžio atsakymą.

VDI atsakymas Lietuvos pramonės profesinių sąjunga federacijai.

 

 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!