ETUC: augimas ES rodo investicijomis grįstą atsigavimą

Komentuodama Europos Komisijos paskelbtą pavasario ekonominę prognozę, ETUC konfederacinė sekretorė Liina Carr teigė, kad tai aiškiai pagrindžia Europos progresyvaus atsako teisingumą, atliepiant pandemijos ekonomines ir socialines pasekmes.

„Beprecedentės viešosios investicijos ir grįžtantis Europos ekonomikos augimas, išvengta masinė bedarbystė – tai ryškus kontrastas dešimtmetį trūkusiam sulėtėjimui, sekusiam griežto taupymo priemones po ankstesnės krizės“, – sako L. Carr.

Vis dėlto ji primena, kad užimtumas neatsistatys bent jau iki kitų metų, todėl svarbu nenutraukti paramos – ypač labiausiai paveiktiems sektoriams. Taip pat svarbu, kad liktų taikoma Stabilumo ir augimo pakte nustatyta bendroji išvengimo sąlyga ir nebūtų mažinamos viešosios investicijos, vedančios į atsigavimą.

„Ši investicijomis grįsto atsigavimo sėkmė rodo poreikį pergalvoti Europos ekonominės politikos priemones, paremtas skolos kontrole. Tai uždeda tramdomuosius marškinius augimui. Viešosios investicijos ir toliau turi padėti kurti kokybiškus darbus, reikalingus socialiai teisingam pereinamajam laikotarpiui į žaliąją ir skaitmeninę ekonomiką. Tai gali būti tvaru, žinant, kad ES viešosios skolos ir BVP santykis kitąmet turėtų nukristi“, – mano L. Carr.

Parengta pagal Europos profesinių sąjungų konfederacijos informaciją. Visas tekstas čia (angl.)

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!