Vyriausybės programos įgyvendinimo plane – daugiau klausimų nei atsakymų

Kovo 10 d. vyriausybė patvirtino Vyriausybės programos nuostatų įgyvendinimo planą. Žaliasis kursas, skaitmenizacija ir švietimas – trys pagrindiniai Vyriausybės prioritetai. Plane yra ir 12 misijų sąrašas.

LPSK pirmininkė Inga Ruginienė sako, jog planas yra pernelyg bendro pobūdžio, labiau išdėstytos idėjos, tačiau  kaip jos bus realizuojamos, nelabai aišku. „Pavyzdžiui, Užimtumo tarnybos pertvarka, jos optimizavimas, – nelabai aišku, ką tai reiškia. Tai gali išvirsti į labai gerą, bet gali ir į labai blogą rezultatą. Nors ir reikia pasakyti, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pasirodė geriausiai parengusi savo dalį. Džiaugiamės, kad plane minima 190 TDO konvencija (Dėl smurto ir priekabiavimo darbe), kad ketinama į nacionalinę teisę perkelti kai kurias jos nuostatas, nors manome, kad reiktų ją visą ratifikuoti, – sakė I. Ruginienė LRT radijo laidoje „Aktualijų studija“. – Taip pat kalbant apie viešojo sektoriaus pertvarką neaišku, ar bus mažinama darbuotojų, ar bus gerinami jų įgūdžiai skaitmenizuojant procesus, ar bus daroma dar kas kita“.

„Klausimų daugiau nei atsakymų, – sakė ir Maistininkų profesinės sąjungos ekspertė Gražina Gruzdienė Žinių radijo laidoje „Dienos klausimas. – Užslėptų „bombyčių“ – daug. Pavyzdžiui, švietimo dalyje kalbama apie vienodą startą, – ką tai reiškia? Kokiu santykiu bus skirstomi krepšeliai privačioms ir viešosioms įstaigoms? Ar konservatoriai aukos Mortos mokyklas? Taip pat skaitome: „parengti  bazinį  visuomenės  ir  asmens  sveikatos  paslaugų  teikimo modelį“. Ar tai reiškia, kad tie, kurie neturi didelių pajamų, gaus tik bazines paslaugas? Į kurią pusę viskas bus daroma, kokia intencija, – ar pagerinti piliečio padėtį, ar paimti tam tikrų fondų lėšas?“

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!