L. Visentini: norime įtikinti ES priimti plataus užmojo ir tvirtą Europos socialinių teisių ramstį

Spalio 18 d. Briuselyje įvyko Trišalis socialinių reikalų aukščiausiojo lygio susitikimas. Šis rudens socialinių reikalų aukščiausiojo lygio susitikimas buvo skirtas temai „Europos ateities kūrimas: atsparumo didinimas ir ekonominės bei socialinės pažangos visiems skatinimas“.

Diskusijose aptartos trys potemės: Europos socialinė dimensija; socialinių partnerių dalyvavimas formuojant politiką ir vykdant reformas nacionaliniu lygmeniu – padaryta pažanga ir būdai, kaip pagerinti jų dalyvavimą; ir investicijos į mokymąsi skaitmeninės ekonomikos ir visuomenės kontekste. Europos profesinių sąjungų konfederacijos (ETUC) generalinis sekretorius Luca Visentini susirinkusiesiems pabrėžė, jog dabar labiau nei bet kada reikia imtis konkretesnių priemonių, kad dirbančių žmonių gyvenimas iš tikrųjų pasikeistų.

Luca Visentini savo kalboje teigė, kad Europos profesinės sąjungos nori įtikinti ES valstybes nares priimti plataus užmojo ir tvirtą Europos socialinių teisių ramstį, o Europos Komisiją – imtis tolesnių veiksmų, kad jis būtų visiškai įgyvendintasi. Reikalingos konkrečios priemonės, kad dirbančių žmonių gyvenimas iš tikrųjų pasikeistų. Daugelis dirbančių žmonių dar nejaučia jokio atsigavimo ir jiems reikia tvirtų įrodymų, kad ES yra įsipareigojusi užtikrinti socialinį teisingumą ir socialinę pažangą. ES turi pasivyti laiką, prarastą per ilgus krizės metus, taip pat suvaldyti pokyčius, kurie įvyks dėl priklausomybės nuo iškastinio kuro mažinimo ir skaitmeninimo, kad nė vienas darbuotojas nebūtų paliktas nuošalyje.

Visą Europos profesinių sąjungų konfederacijos (ETUC) generalinio sekretoriaus Luca Visentini kalbą easti galite ČIA.

 

 

Šaltinis: Europos profesinių sąjungų konfederacija (ETUC); vertė Lietuvos maistininkų profsąjunga

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!