Trišalė taryba siūlo MMA didinti nuo liepos

Gegužės 17 d., antradienį, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje vykusiame Trišalės tarybos posėdyje nuspręsta Vyriausybei teikti išvadas dėl minimalios mėnesinės algos (MMA) didinimo iki 380 eurų nuo liepos 1 d.

„Trišalė taryba pernai svarstė MMA didinimo klausimą 2016 metais ir buvo sutarta tai daryti dviem etapais. Nuo šių metų pradžios MMA padidinti iki 350 eurų, o nuo liepos 1 d. – iki 380 eurų. Todėl būtų neetiška žengti žingsnį atgal ir priimti kitokį sprendimą“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Profesinių sąjungų atstovai didinimui pritarė, neprieštaravo jam ir darbdaviai. Tačiau pastarųjų nuomonė dėl MMA didinimo datos išsiskyrė.

Be to, Trišalėje taryboje buvo pristatytos Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymo projekto gairės.

Lietuvos švietimo profesinės sąjunga tarybai iškėlė saugios aplinkos švietimo įstaigose užtikrinimo klausimą. Buvo nuspręsta perduoti šį klausimą išnagrinėti Trišalės tarybos Švietimo komitetui.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!