A.černiauskas: premjeras yra apgavikas

„Vyriausybė pritarė visam paketui, kurį pateikė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Pritarėme, nes esame įsitikinę, jog darbo santykių lankstumas yra viena iš esminių priemonių siekiant, kad verslas sukurtų daugiau naujų darbo vietų“, – vakar po Vyriausybės pasitarimo sakė Andrius Kubilius. Lieka neaiškus minimalios mėnesio algos kėlimo klausimas. Jį Vyriausybė žada svarstyti iki liepos.

„Tenka apgailestauti, kad profesinės sąjungos dėl vienokių ar kitokių priežasčių nesugebėjo konstruktyviau pasižiūrėti į vieną iš svarbiausių problemų – naujų darbo vietų kūrimą. Todėl mes imamės iniciatyvos ir siūlysime Seimui svarstyti visą paketą, be abejo, parodydami ir tai, dėl kurių priemonių buvo sutarta Trišalėje taryboje“, – sakė A.Kubilius.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos prezidentas Artūras Černiauskas „Vakaro žinioms“ teigė, jog tokiu žingsniu A.Kubilius prarado paskutinius pasitikėjimo likučius. „Premjeras yra apgavikas. Kalbėdami su juo mes sutarėme, kad Vyriausybei bus teikiamos tik tos pataisos, dėl kurių sutarsime. Kiti klausimai turėjo būti derinami toliau. Deja, į tai niekas neatsižvelgė, ir toliau važiuojama buldozerio principu. Vyriausybė toliau lankstosi verslui, nekreipdama dėmesio į dirbančiuosius. Konkrečių argumentų, jog pakeitimai sumažins nedarbą, niekas nepateikė, nes jų nėra. Viskas daroma tik norint sumažinti išmokas darbuotojams. Tikimės, kad artėjant rinkimams Seimo nariai mąstys kitaip nei premjeras, ir pataisos nebus priimtos“, – sakė darbuotojų atstovas.

A.Černiauską nustebino ir iki šiol neišspręstas minimalaus atlyginimo klausimas. „Premjeras yra žmogus, kuris nesilaiko savo žodžio. Būdami pas jį mes aiškiai sutarėme, kad nesiesime Darbo kodekso pataisų su minimalios algos klausimu. Bet šiandien premjeras vėl grįžo prie savo „arkliuko“.

Tai kaip galima kalbėti su tokiu žmogumi? Jis visiškai prarado mūsų pasitikėjimą, ir nežinau, ar įmanomos kokios nors tolesnės derybos“, – piktinosi konfederacijos prezidentas.


 


 


Skirmantas MALINAUSKAS


Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“


 



Šaltinis:


www.respublika.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!