Buhalterių peticija davė rezultatų

Per parą buvo surinkti virš 1500 protestuojančių buhalterių parašų. Šiuo metu peticiją pasirašė beveik 2500 apskaitos ir finansų darbuotojų.


Peticija privertė reaguoti valdžios institucijas: Finansų ministerija pratęsė terminą pateikti duomenis iki gegužės 23 dienos, o LR Seimo Audito komiteto pirmininkė Loreta Graužinienė pasikvietė profesinės sąjungos atstovus į susitikimą.


Susitikime dalyvavo: AFDPS pirmininkas Gvidas Karkauskas, jo pavaduotojos Loreta Kesminienė ir Diana Vaičaitienė bei LŠPS pirmininko pavaduotojas Romas Turonis. Į susitikimą Seimo narė L. Graužinienė pakvietė Finansų ministerijos Turto valdymo departamento direktorę Aušrą Vičkačkienę ir Informacinių technologijų departamento direktorę Dianą Seredokaitę.


Sudėtingo pokalbio metu buvo išsakytos įvairios nuomonės, problemos, rūpesčiai. Pagrindinis AFDPS reikalavimas dėl VSAKIS duomenų pateikimo terminų liko toks, koks buvo iškovotas po peticijos, t.y. duomenis reikėtų pateikti iki gegužės 23 d. Dėl mokymų dirbti su VSAKIS LR finansų ministerijos atstovės įsipareigojo skubiai (per kitą savaitę) dar kartą apmokyti savivaldybių atstovus ir atskiru nutarimu ĮPAREIGOTI apmokytus tarnautojus rengti mokymus 4 lygio (savivaldybės biudžetinėms įstaigoms ir VšĮ) apskaitos darbuotojams ir juos konsultuoti iškilusiais klausimais.


Profesinė sąjunga prašo informuoti AFDPS (apskaitosprofsajunga@gmail.com), jei po įvykusių mokymų (jie turėtų vykti kitą savaitę) savivaldybės darbuotojams kolegos nebus konsultuojami VSAKIS duomenų pildymo klausimais.


Taip pat Finansų ministerijos atstovai pažadėjo parengti metodiką dažniausiai atliekamoms VSAKIS operacijoms. Susitikime susitarta, jog gegužės 20 dieną bus konsultuojamasi, ar pavyko įvykdyti visus įsipareigojimus bei ieškoma sprendimų, jei duomenų suvedimas strigtų.


Audito komiteto pirmininkė L. Graužinienė bei LR finansų ministerijos atstovai patikino, jog padariusieji klaidų nebus baudžiami.


Susitikime papildomai buvo diskutuota dėl buhalterių darbo užmokesčio problemų. AFDPS atstovai įsipareigojo pateikti LR Seimo audito komitetui ankstesnius profesinės sąjungos pasiūlymus dėl darbo užmokesčio koeficientų sudarymo.


 


 


AFDPS informacija


www.svietimoprofsajunga.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!