Darbuotojams darbo užmokestis atstatomas 50 procentų

Nuo 2010 m. lapkričio 30 d. iki 2010 m. gruodžio 13 d. vyko derybos dėl darbo užmokesčio atstatymo darbuotojams, kuris bendrovės darbuotojams nuo 2010 m. balandžio 1d. iki 2010 m. gruodžio 31 dienos sumažintas vidutiniškai 10 procentų.


Žinant bendrovės finansinę padėtį ir tai, kad Kauno miesto savivaldybės skolos bendrovei siekia apie 17 mln. litų, profesinė sąjunga nekenkdama bendrovei „Kauno autobusai“ siūlė nuo 2011 m. sausio 1 d. atstatyti 50% sumažinto darbo užmokesčio bendrovės darbuotojams. Siūlyta iš administracijos pusės pratęsti bendrovės darbuotojams sumažinto darbo užmokesčio terminus iki 2011 m. gegužės 1 dienos, bet darbuotojų profesinės sąjungos komitetas nesutiko. Po kolektyvinių derybų šalys sutarė: atstatyti darbuotojams 50% sumažintą atlyginimą nuo 2011 m. sausio 1 dienos, o likusią 50% sumažintą darbuotojo darbo užmokestį pratęsti iki 2011 m. gegužės 1 dienos; teikti tvirtinti naujus darbo apmokėjimo nuostatus darbuotojų konferencijai; surengti darbuotojų konferenciją š.m. gruodžio 21 d. 11.00 valandos.


 


Darbuotojų konferencija įvyko 2010 m. gruodžio 21 d. 11 val.


Iš išrinktų 47 delegatų dalyvavo 34 ir kviestas svečias Kauno miesto savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras.


Bendrovės darbuotojų konferencija įžanginiu žodžiu pasveikino generalinis direktorius Mindaugas Grigelis, kuris palinkėjo darbuotojams geros kloties, sveikatos ir pasveikino su artėjančiomis šv.Kalėdomis ir Naujaisiais 2011 metais. Suprantama, kad bendrovė išgyvena ne pačius geriausius finansinius laikus-sunkmetį, bet nežiūrint į tai remonto dirbtuvių darbininkams įrengtas šildymas dujomis, ženkliai pagerėjo darbuotojų darbo sąlygos. Artimiausiu laiku reikėtų rekonstruoti susidėvėjusias degalines ir su viltimi nužvelgė į ateitį, galbūt 2011 metais po įvykusių Savivaldos rinkimų ir bendrovėje finansinė padėtis pagerės.


 


Dėl kolektyvinių derybų su bendrovės administracija pasisakė darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Bronius Bučelis. „Aišku, suprantu“, – tęsė profsąjungos pirmininkas „kad 50% darbo užmokesčio atstatymui bendrovei mėnesiui reikės papildomai 80 tūkst. Lt., bet mūsų darbuotojai sąžiningai dirbdami to nusipelnė. Be to mūsų darbuotojai per šiuos metus finansinio nuostolio neatnešė, bet bendrovės darbuotojai stabiliai dirbo vykdydami prisiimtus įsipareigojimus“.


Vėliau darbo apmokėjimo nuostatus ir atlyginimų dydžius pristatė konferencijos delegatams vyr. ekonomistė Vijolė Platačienė.


Konferencijos delegatai balsavo: „už“ 50% darbo užmokesčio atstatymą 32 delegatai, “prieš“ atlyginimo atstatymą 2 delegatai. Konferencijos delegatai pritarė, kad nuo 2011 m. sausio 1 d. būtų atstatytas 50% sumažintas darbuotojams darbo užmokestis.


Aptarta nauja tvarka ir nuvažiuotų kilometrų skaičiavimas. Ją pristatė Kauno miesto savivaldybės transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras. Vėliau pranešėjas atsakė į autobusų vairuotojų pateiktus klausimus.


Techninio aptarnavimo ir remonto skyriaus viršininkas Remigijus Locaitis atsakė į pateiktus klausimus dėl autobusų remonto dirbtuvėse.


Konferencijos pabaigoje Generalinis direktorius Mindaugas Grigelis ir darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Bronius Bučelis palinkėjo konferencijos delegatams pasisekimo darbe ir asmeniniame gyvenime bei geros kloties.


 


 


UAB „Kauno autobusai“ darbuotojų profesinės sąjungos


informacija


www.dpskaunas.puslapiai.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!