Dabar uab „kitron“ darbuotojai tiesiogiai dalyvaus įmonės valdyme

Ši diena tai istorinis momentas, darbuotojai slaptu balsavimu iš 3-jų kandidatų, kuriuos patys pasiūlė, rinko savo atstovą į bendrovės valdybą. UAB „Kitron“ valdyba susidėti – keturi valdybos nariai, trys valdybos nariai paskirti įmonės šeimininkės, koncerno „Kitron“ ASA valdybos yra norvegai, o ketvirtas pilnateisis valdybos narys, darbuotojų išrinktas ir koncerno patvirtintas kolektyvo narys. Pirmą kartą Lietuvoje darbuotojai gavo  teisę, dalyvauti priimant sprendimus valdyboje.


Profesinei sąjungai sutarus su koncerno vadovybe, dėl vienos valdybos nario vietos, prasidėjo pasiruošimo darbai. Profesinė sąjunga surengė darbuotojų susirinkimą, jo metu darbuotojai nutarė, kad rinkimai turėtų būti demokratiški. Kandidatus visą savaitę siūlė patys darbuotojai. Kiekvienas kandidatas paruošė prisistatymus, kurie buvo iškabinti cechuose. Balsavimas vyko visą darbo dieną, darbuotojai atėję į balsavimui skirtą vietą ir pasirašę sąraše gavo balsavimo biuletenį su kandidatų pavardėmis, jį pažymėję turėjo įmesti į balsavimo urną. Sudaryta balsavimo komisija pasibaigus balsavimui suskaičiavo balsus. Stebėti balsų skaičiavimo procesą buvo pakviesti rinkimuose dalyvavę kandidatai.


Daugiau nei trijų šimtų darbuotojų kolektyvas šį postą patikėjo nuo 2002 metų dirbančiam inžinieriui Egidijui Sodaičiui. Jis solidžia persvara aplenkė kitus du kandidatus.


Darbuotojai labai aktyviai dalyvavo rinkimuose, aktyvumas 80,9 procento.


Prieš du metus darbuotojai įkūrė profesinę sąjungą ir pradėjo po žingsnelį lipti iš duobės, ėmė derėtis su įmonės vadovybe. Pernai gruodžio pabaigoje pasirašė kolektyvinę sutartį, šiais metais jau dirba konsultantai, kuria naują darbo apmokėjimo sistemą. Kuriant dalyvauja ir darbuotojai, tikimasi, kad nauja darbo apmokėjimo sistema įneš daugiau aiškumo ir sąžiningumo. Įmonėje atsirado kvalifikuotas darbuotojų saugos ir sveikatos specialistas, kurio labai trūko. Šių  metų pabaigoje ir kitų pradžioje laukia didžiausias darbas, derybos dėl atlyginimų didinimo. Kaip bebūtų sunku Lietuvoje, darbuotojai nenuleidžia rankų ir tikisi kad jų gyvenimas kitais metais įmonėje gerės.


 


 


UAB „Kitron“ darbuotojų profesinės sąjungos


informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!