Ištikus nelaimei darbe – privalu pranešti nedelsiant

Pažeidžiant Nelaimingų atsitikimų darbe tyrimo ir apskaitos nuostatų reikalavimus, pavėluotai, tik praėjusią savaitę, Valstybinei darbo inspekcijai pranešta, kad:


Rugpjūčio 31 d. Krasausiškių kaime (Prienų r.), D. Baltuonienės miške pjaunamos eglės atplaiša sunkiai sužalojo Jono Lenzbergo individualios įmonės (Biržai) medžio pjovėją E. M.


Rugsėjo 17 d. Kalvarijos muzikos mokykloje, dažant vestibiulio sienas, lūžo savadarbės, neatitinkančios darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų medinės kopėčios ir nuo jų iš maždaug 3 m aukščio ant betoninių grindų nukritęs Kalvarijos muzikos mokyklos pagalbinis darbininkas S. P. sunkiai susižalojo.


 


Apie sunkų nelaimingą atsitikimą darbe įmonės vadovas nepranešė:


Gegužės 29 d. Klaipėdoje, naktiniame klube „Dr. Who“ incidento metu lankytojas peiliu sužalojo UAB „Pramogos tau“ administratorių D. G. Įvykio faktas buvo išaiškintas Valstybinės darbo inspekcijos inspektoriams tikrinant šią įmonę.


Praėjusią savaitę taip pat gautas 1 pranešimas apie darbuotoją, sunkiai sužalotą eismo įvykio metu ir 2 pranešimai apie mirusius darbe dėl įtariamos ligos.


Apie žuvusiuosius darbe pranešimų negauta.


 


 


VDI informacija


www.vdi.lt


 


 


 


 


 


 


 


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!