Lietuva atsisveikina su algirdu brazausku

Velionio karstas iš Antakalnio ligoninės į prezidentūrą važiavo apie valandą. Prieš katafalką „Mercedes“ važiavo penkerių motociklininkų palyda, pro jo neužtamsintus langus praeiviai galėjo matyti karstą.


Įvažiavusį į prezidentūros vidinį kiemą katafalką pasitiko gedulingą maršą grojantis dūdų orkestras. Prezidentė Dalia Grybauskaitė tuo metu buvo Seime, kur vyko gedulingas posėdis velioniui atminti.


Prieš prezidentūrą esanti Simono Daukanto aikštė Vilniuje yra iš šonų apstatyta aptvarais, pritaikytais sulaikyti minias. Greta aptvarų stovi geriamo vandens automatai, aikštės prieigose nėra likę nė vieno automobilio.


Prie vartų automobilį su palaikais pasitiko maždaug 100 žmonių. Jie būriavosi bandydami pamatyti, kas vyksta aikštėje. Dauguma jų – vyresnio amžiaus. A. Brazausko šeima velionio laukė prezidentūros rūmuose. A.Brazauskas šarvojamas kiemo gilumoje esančioje Kolonų salėje, paprastai naudojamoje iškilmingoms progoms.


Aikštės apsauga ramiai žiūrėjo į prieš prezidentūrą stovintį asmenį, pasidėjusi ant kartotinės dežės popieriaus parašytą plakatą su užrašu „AM į būdą“.


Visuomenė su velioniu galės atsisveikinti antradienį 13-20 val. bei trečiadienį 10-20 valandomis.


Antradienį 11.40 val. velionį pagerbs valstybės vadovai: prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo pirmininkė Irena Degutienė, premjeras Andrius Kubilius, taip pat kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus. Po to 12 val. su juo atsisveikins bendrapartiečiai, signatarai, Vyriausybių, kuriose dirbo A. Brazauskas, nariai bei jo patarėjai.


Laidotuvės vyks ketvirtadienį Vilniaus Antakalnio kapinėse, jose dalyvaus Estijos ir Latvijos prezidentai.


Po ilgos ligos prezidentas A. Brazauskas mirė šeštadienį vakare savo namuose Turniškėse.


Šalyje paskelbtas gedulas iki ketvirtadienio.


 


 


ALFA.LT


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!