Dvejus artimiausius metus finansavimas garantuotas, o kas toliau?

LŠPS iniciatyva Švietimo ir mokslo ministerijoje vyko pasitarimai, kur buvo aptariami perduodamų apskričių pavaldumo mokyklų savivaldybėms finansavimo, statuso ir galimo jų materialinio palaikymo naudojant europinius struktūrinius fondus klausimai. Mūsų atstovai dalyvavo LR Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto posėdžiuose, kur buvo daug kartu svarstomi apskričių pavaldumo švietimo įstaigų steigėjo funkcijų perdavimo savivaldybėms klausimai, bei vyko diskusijos dėl finansavimo.


Vakar, gegužės 19 d., Vyriausybė pagaliau  priėmė nutarimus, pagal kuriuos vienuolika apskričių pavaldumo švietimo įstaigų nuo liepos 1 dienos bus  perduodamos savivaldybėms. Vyriausybė taip pat įsipareigojo, kad per dvejus artimiausius metus šių mokyklų mokymo ir ūkio reikmėms skiriamo finansavimo nemažins. Bus skiriama ne mažiau pinigų, negu kad skyrė apskričių viršininkų administracijos. Tačiau neaišku, kaip bus finansuojamos  šitos įstaigos po dviejų metų.


Artimiausiu metu planuojama savivaldybėms perduoti dar 42 apskričių pavaldumo švietimo įstaigas, dėl kurių jau gauti sutikimai.
Profesinė sąjunga prižiūri, kad mokyklų perdavimas savivaldybėms vyktų sklandžiai. 


 


 


LŠPS


www.svietimoprofsajunga.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!