Konstruktyvus socialinių partnerių dialogas

Pranešimą dėl regioninės veiklos vizijos Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos požiūriu skaitė Gražina Gruzdienė Maistininkų PS pirmininkė


Išsakytos mintys dėl spręstinų uždavinių, idėjos, kaip taupant laiką ir išteklius efektyviai organizuoti darbą.


Rasa Jasmontienė išsakė visiems labai svarbią ir aktualią nuomonę. Koordinatoriaus darbas negali būti vertinamas vien kaip geros žmogaus valios visuomeninė veikla. Žmonės, dar dirba ir pagrindinius darbus. Į darbą žiūrint atsakingai gautą informaciją peržiūrėti, apmąstyti ir tinkamai įvertinti reikia laiko, tai ne darbas konvejeriu.


Esame informacinės visuomenės įkaitai, todėl privalome įvertinti faktorių, jog vienam žmogui tenka didžiulė atsakomybė.


 Įstatymų reglamentuojančių darbo santykius ir profesinių sąjungų veiklą pataisas pristatė Jolanta Cinaitienė LPSK teisininkė.


Pranešimą dėl Gyventojų pajamų ir kitų mokesčių įstatymų pakeitimų įtaka dirbantiesiems pateikė  Algirdas Zvicevičius Lietuvos maistininkų PS konsultantas.


LR Vyriausybės planuojamas Trišalės tarybos reorganizavimas ir naujų struktūrų kūrimas Algirdas Kvedaravičius LPSK pirmininko pavaduotojas.


Pagrindiniai, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos veiklos 2009-ųjų, aspektai – Artūras Černiauskas LPSK pirmininkas.


Socialinio dialogo koordinatorių veikla ir planai, Janina Matuizienė LPSK generalinė sekretorė.


Pasirengimas apskrito stalo „Regioninių trišalių tarybų veikla“  Stasė Balčiūnienė LPSK koordinatorė.


Apskritasis stalas-diskusija „Regioninių trišalių tarybų veikla“.


Seminaro metu diskutuota dėl esminių Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos ir regionų veiklos aspektų, planų, gyventojų pajamų, mokesčių įstatymų bei planuojamų darbo įstatymų pakeitimų, aptarta trišalių tarybų veiklą regionuose.


 


LR Trišalės tarybos sekretoriatas, surengė apskritąjį stalą–diskusiją, trišalių tarybų atstovams miestuose ir rajonuose.


Tema. „Regioninių trišalių tarybų veikla”.


 


Viso seminaro metu išlaikyta jaukaus, šilto ir konstruktyvaus bendravimo tradicija.






 


 


 


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!