Aukštaitijos susivienijimas pradeda parašų rinkimo akciją

Prieš rinkimus deklaravusios pedagogų profesijos prestižo svarbą, partijos po rinkimų,  atrodo, visus pažadus išmetė į šiukšlių dėžę. AŠDPS privalo priminti politikams jų kalbas ir vėl ginti mokytojų interesus. Kaip parodė minėtas susitikimas, – argumentai naujosios valdžios  atstovams reiškia nedaug. Todėl savo nuomonę turim išreikšti veiksmais, neatmetant ir streikų galimybės. 


 


Nustebino ir nuvylė kitų profesinių sąjungų pozicija aklai pritarti mokytojų atlyginimų kėlimo  stabdymui. Pavasarį jų atstovai nedalyvavo derybose dėl Ilgalaikės pedagogų užmokesčio kėlimo programos, reikalavo ją panaikinti, dabar nuolankiai sutinka  dėl jau numatytų biudžete mokytojų atlyginimų  lėšų  drastiško karpymo…   


Mes, AŠDPS atstovai, nuosekliai laikydamiesi savo pozicijos, išsiderėję programą, užtikrinančią nuoseklų ir ilgalaikį atlyginimų kilimą, privalome ją ginti, siekti kuo optimalesnio jos įgyvendinimo, – tokia principinga turi būti visų profsąjungų pozicija. Todėl Aukštaitijos susivienijimas pradeda rinkti pedagogų parašus dėl galimų protesto akcijų, tarp jų ir streiko, jei Ilgalaikė pedagoginių darbuotojų darbo užmokesčio didinimo programa nebus vykdoma.


 


Siūlome kuo skubiau savo susivienijimuose organizuoti parašų rinkimą. Surinkti parašai bus pateikti naujajai Vyriausybei. Kartu tai bus ir apklausa, ar mokytojai pasirengę protesto akcijoms ir streikui. 


 


 


Aukštaitijos susivienijimo informacija.


www.svietimoprofsajunga.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!