S.džiautas laimėjo bylą dėl priemokų už naktinį darbą

Konfliktas kilo, kai Vilniaus miesto priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba ugniagesiams gelbėtojams nuo 2004 metų sausio 1 dienos neteisėtai mokėdavo nepilną priemoką už darbą nakties metu. Atlyginimas už naktinį darbą pareigūnams buvo mokamas tik kai jie vykdavo į gaisrą. Po šio Vilniaus miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos įsakymo kiekvieną mėnesį ugniagesys gelbėtojas netekdavo apie 100 litų.


S.Džiauto teigimu, pareigūnams priklausantis darbo užmokestis buvo nemokamas ne tik Vilniaus mieste, tačiau ir visoje šalyje.


Pasak profsąjungų pirmininko S.Džiauto, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui pavaldžių įstaigų įsiskolinimas šalies ugniagesiams gelbėtojams už darbą nakties metu siekia apie 9 mln. litų.


Rugpjūčio 26 dieną Vilniaus apygardos administracinis teismas panaikino neteisėtą Vilniaus miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko įsakymą dėl priemokų dydžių nustatymo pareigūnams už darbą nakties metu ir priteisė profsąjungų pirmininkui S.Džiautui daugiau nei 2000 litų išmoką už naktinį darbą.


Tačiau šį teismo sprendimą Vilniaus miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnyba apskundė apeliaciniu skundu Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.


Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas taip pat nutarė panaikinti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Vilniaus miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko įsakymą dėl priemokų dydžių nustatymo Vilniaus miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnams už darbą nakties metu bei priteisė profsąjungų pirmininkui S.Džiautui daugiau nei 2000 litų išmoką už naktinį darbą.


Ši Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo nutartis neskundžiama.


Pasak S.Džiauto, tikėtina, kad po tokios nutarties į teismus gali kreiptis tūkstančiai ugniagesių gelbėtojų, kurie sieks atgauti nuo 2004 metų pradžios neišmokėtus pinigus už darbą nakties metu.


www.LPSK.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!