Medikai nusiteikę streikuoti

Kovo 3 dieną Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas pasirašė potvarkį, kuriuo sudarė darbo grupę klausimams, iškeltiems medikų organizacijų kreipimesi spręsti. Savo pasiūlymus darbo grupė Vyriausybei turi pateikti iki balandžio 1 dienos. Vienas pagrindinių medikų keliamų reikalavimų – algų padidinimas 50 proc.


Pasak A.Baublytės, abejojama, kad medikams atlyginimai bus pakelti 50 proc. Šiemet atlyginimai gali būti pakelti 20 proc., o tai medikų netenkina, todėl nelieka kitos išeities kaip streikas. Vyriausybė papildomai finansavimo nenumato, visos lėšos atlyginimams didinti 20 proc. skiriamos iš Privalomojo sveikatos draudimo biudžeto viršplaninių pajamų.


Balandžio 1 dieną Sveikatos apsaugos darbuotojų profesinė sąjunga ir Gydytojų sąjunga organizuoja išplėstinį abiejų sąjungų susirinkimą, kuriame ir bus sprendžiama dėl streiko organizavimo. Balsavimas dėl streiko vyks visose sveikatos priežiūros įstaigose.


Balandžio mėnesį medikai kreipsis į Vyriausybę ir Trišalę tarybą dėl būtinos minimalios medicinos pagalbos teikimo.


Planuojama, kad streikas turėtų prasidėti gegužės mėnesį. Tiksli data bus numatyta balandžio 1 dieną išplėstiniame abiejų sąjungų susirinkime.


Kontaktinis asmuo:
Aldona Baublytė
Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė
Tel.: 8 687 14203

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!