LPSK pirmininkė Briuselyje pristatė Lietuvoje vykdomas reformas

Briželio 27 d. Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) pirmininkė Inga Ruginienė Briuselyje (Belgija) dalyvavo ir skaitė pranešimą aukšto lygio Europos profesinių sąjungų konfederacijos (ETUC) ir Europos profesinių sąjungų instituto konferencijoje „Pereinamojo laikotarpio pasaulis“.

LPSK pirmininkei galimybė pasidalinti savo įžvalgomis kartu su Italijos, Graikijos ir Belgijos profesinių sąjungų lyderiais suteikta konferencijos plenariniame posėdyje pavadinimu „Kai turtingieji ir galingieji apsimeta, jog jiems mūsų nereikia“.  Posėdžiui pirmininkavo ETUC generalinis sekretorius Luca Visentini, pagrindinė pranešėja: Kolumbijos universiteto sociologijos profesorė Saskia Sassen, knygos „Atskirtys. Brutali ir komplikuota globalioji ekonomika“ autorė.

Inga Ruginienė savo kalboje aptarė Lietuvoje priimtą mokesčių ir pensijų reformą, kuri, profesinių sąjungų požiūriu, yra socialiai neteisinga. Ji nėra orientuota į mokestinės naštos sumažinimą menkas pajams gaunantiems žmonėms ir nedidina apmokestinimo turtingiausiems visuomenės sluoksniams, kurie turėtų gerokai ženkliau prisidėti prie viešojo gėrio kūrimo.

„Mano pranešimas renginio, kurio pavadinimas „Kai turtingieji ir galingieji apsimeta, jog jiems mūsų nereikia“, kontekste ypač tiko. Turėjome progą aptarti bendras tendencijas, kurios, deja, palankesnės turtingiesiems. Politika dažnai aptarnauja kapitalą, o žmonės lieka tik kaip priemonė surinkti mokesčiams. Todėl valdantieji ir vengia su pastaraisiais aptarti planuojamas reformas“, – po renginio sakė I. Ruginienė.

Nuotr.: I. Ruginienė su ETUC vadovu L. Visentini.

 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!