Pasirašyta Socialinių paslaugų šakos kolektyvinė sutartis

Gegužės 18 d., penktadienį, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje Socialinių paslaugų šakos kolektyvinės sutarties pasirašymu vainikuotos trejus metus trukusios derybos. Profesinės sąjungos ją sveikina ir laiko svarbiu žingsniu gerinant socialinių paslaugų įstaigų darbuotojų padėtį.

Socialinių paslaugų šakos kolektyvinę sutartį pasirašė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija su Lietuvos valstybės tarnautojų, biudžetinių ir viešųjų įstaigų darbuotojų profesine sąjunga, Lietuvos socialinių įstaigų darbuotojų profesine sąjunga, Lietuvos socialines paslaugas teikiančių darbuotojų profesine sąjunga, Lietuvos socialinių darbuotojų profesine sąjunga „Solidarumas“, Lietuvos visuomeninių paslaugų profsąjungų federacija ir Respublikine jungtine profesine sąjunga.

Darbuotojų atstovai šią sutartį laiko nemažu laimėjimu, nors pripažįsta, kad dar ne dėl visų probleminių klausimų susitarta, tad netolimoje ateityje lauks nauji darbai.

Kaip pabrėžia Lietuvos valstybės tarnautojų, biudžetinių ir viešųjų įstaigų darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Irena Petraitienė, Socialinių paslaugų šakos kolektyvinė sutartis galios tik pasirašiusių „skėtin“ profesin sąjungų jungiamų organizacijų nariams.

Džiugu, kad pavyko pasiekti darbo užmokesčio padidinimo profesinių sąjungų nariams. Tiesa, jis dar nėra toks, kokio norėtume“, – sako I. Petraitienė.

Pirmininkė taip pat akcentavo, kad dėl to, jog Socialinių paslaugų šakos kolektyvinė sutartis tokia palanki darbuotojams daug prisidėjo visi derybinės grupės nariai, o ypač – Vilniaus miesto socialinės paramos centro profesinės sąjungos pirmininkė Birutė Melianienė.

Derybos dėl šios sutarties nebuvo lengvos ir paprastos. Kadangi tartasi dėl darbo užmokesčio didinimo, kas reikalavo papildomo finansavimo, nemažai finansinių bei teisinių aspektų teko suderinti su Finansų ministerija.

Nors šiandien švenčiame sėkmingų derybų baigtį, netrukus prasidės kiti svarbūs darbai. Tai – Nacionalinės kolektyvinės sutarties derybos dėl bazinio dydžio didinimo. Pasirašius šią sutartį, padidėtų valstybės tarnautojų ir biudžetinio sektoriaus darbuotojų darbo užmokestis“, – sako I. Petraitienė.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!