Tildomi pareigūnai protestavo prie Seimo

Šiandien, sekmadienį, vyko teisėsaugoms atstovaujančių profesinių sąjungų įspėjamoji protesto akcija Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo. Ja siekta atkreipti šalies vadovų dėmesį į sistemingai pažeidžiamas policijos pareigūnų teises. 

Prie Seimo susirinkę pareigūnai akcijos metu užsiklijavo burnas, tuo parodydami, kad, nors jų teisės ir laisvės nuolatos pažeidinėjamos, apie tai garsiai kalbėti uždrausta. Už pasakytą kritišką požiūrį į vadovybės veiksmus  pareigūnai susilaukia spaudimo, bauginimų, o kartais ir netiesioginių sankcijų.

Kaip ir tikėtasi, policijos vadovams nepatiko tokia vieša jų nesugebėjimo dirbti kritika ir iškart sulaukta piktos reakcijos, pareiškimų, kad pareigūnai jiems rūpi, kad dirbama gerai ir panašiai. Trumpai tariant, kad įspėjamąją akciją pasirinkusios pareigūnams atstovaujančios profesinės sąjungos pasielgė netinkamai.

“Kažkaip nutylėta, kiek ilgai profesinės sąjungos su bandė su vadovybe kalbėtis, apeliavo į konstruktyvų dialogą, bet buvo tiek laiko ignoruojamos. Žinoma, patogiau, kai gali ignoruoti socialinius partnerius negu teisintis dėl jų viešos kritikos, bet ko jie tikėjosi? Štai kas nutinka, kai vadai atitrūksta nuo žemės ir nusispjauna į tuos, kuriems vadovauja. Žmonės galiausiai neapsikenčia ir išeina: vieni pareigūnai iš darbų, kiti – su plakatais į gatves”, – piktinasi Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos (LTPF) pirmininkė Loreta Soščekienė.

Kitą savaitę panašias akcijas planuojama surengti prie policijos įstaigų, kuriose įvairūs nusižengimai pastebimi dažniausiai – Vilniuje, Kaune bei kituose Lietuvos miestuose.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!