Profsąjunga pasiūlė algas didinti iš komercinės veiklos lėšų

Susirinkime dalyvavęs Nacionalinio radijo ir televizijos generalinis direktorius Kęstutis Petrauskis patikino, kad šiais metais darbuotojams bus didinami atlyginimai. Tačiau ne visiems, o įvertinant atskirų LRT padalinių ir skyrių veiklą bei rezultatus. K.Petrauskis paminėjo, kad ir toliau bus investuojama į darbo vietas, kvalifikacijos kėlimą bei techninę įrangą.


Pasak LRT kūrybinių darbuotojų profesinio susivienijimo pirmininkės D.Vipartienės, darbuotojai, kurie gauna minimalią algą, o kitą dalį darbo užmokesčio – pagal autorines sutartis, yra socialiai nuskriausti.


Daugiausia LRT generalinis direktorius K.Petrauskis iš susirinkusiųjų išgirdo priekaištų dėl per mažų atlyginimų, kurie neatitinka darbo krūvių.


Praeitais metais Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos darbuotojų vidutinis darbo užmokestis siekė 2060 litų, tačiau, tai pasakius generaliniam direktoriui K.Petrauskiui salėje pasigirdo susirinkusiųjų juokas. Paskutinį kartą LRT darbuotojų algos 10 proc. buvo padidintos 2004 metais.


Visuotiniame darbuotojų susirinkime dalyvavo Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas ir Maistininkų profesinės sąjungos pirmininkė Gražina Gruzdienė.


Pasak A.Černiausko, jeigu darbdavys investuoja į darbo vietą, tai turi būti investuojama ir į darbuotoją, didinant darbo užmokestį. Profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas pasiūlė problemas profsąjungai ir administracijai spręsti derybomis.


Maistininkų profesinės sąjungos ir Trišalės tarybos pirmininkė Gražina Gruzdienė akcentavo, kad minimali mėnesinė alga turi būti mokama tik žemiausios kvalifikacijos darbuotojui.


www.LPSK.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!