Ugniagesiai teismuose sieks atgauti skolą už darbą nakties metu

Konfliktas kilo, kai Vilniaus miesto priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba ugniagesiams gelbėtojams nuo 2004  metų sausio 1 dienos neteisėtai mokėdavo nepilną priemoką už darbą nakties metu. Atlyginimas už naktinį darbą pareigūnams buvo mokamas tik kai jie vykdavo į gaisrą. Po šio Vilniaus miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos įsakymo kiekvieną mėnesį ugniagesys gelbėtojas netekdavo apie 100 litų.


S.Džiauto teigimu, pareigūnams priklausantis darbo užmokestis buvo nemokamas ne tik Vilniaus mieste, tačiau ir visoje šalyje.


Pasak profsąjungų pirmininko S.Džiauto, ugniagesiai gelbėtojai ketina kreiptis į teismus ir atgauti jiems priklausančius pinigus. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui pavaldžių įstaigų įsiskolinimas šalies ugniagesiams gelbėtojams už darbą nakties metu siekia apie 6 mln. litų.


Vilniaus apygardos administracinis teismas panaikino neteisėtą Vilniaus miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Danieliaus Bučinsko įsakymą dėl priemokų dydžių nustatymo pareigūnams už darbą nakties metu ir priteisė profsąjungų pirmininkui S.Džiautui daugiau nei 2000 litų išmoką už naktinį darbą. Teismo sprendimas gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Lietuvos vyriausiajam administraciniui teismui.


Kontaktinis asmuo:


Saulius Džiautas


Lietuvos ugniagesių gelbėtojų profesinių sąjungų susivienijimo
pirmininkas


Tel. 8 676 38556


Artūras Navaitis


Vidaus reikalų sistemos respublikinės profesinės sąjungos pirmininkas


Tel. 8 676 38552

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!