Siūlo įpareigoti vyriausybę ieškoti finansavimo lrt

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros, Informacinės visuomenės plėtros bei Biudžeto ir finansų komitetai siūlo Vyriausybei ieškoti papildomo finansavimo Lietuvos radijui ir televizijai, kad nebūtų trumpinamos programų transliacijos.


Bendrame posėdyje komitetai pritarė tai numatančiam nutarimo projektui, dėl kurio priėmimo dar bus balsuojama Seime.


LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius tikisi, kad galima rasti racionalių sprendimų, kurie leistų išvengti blogiausio.


„Seimas turi politinės valios, jog LRT transliacijos nebūtų išjungtos, tai yra, analoginė televizija dienos metu ir radijo pirmoji programa naktį, nes šiuo metu galioja LRT tarybos sprendimas, kad nuo gegužės 1 d. trumpinama programų trukmė“, – sako A. Siaurusevičius.


Finansų ministrė Ingrida Šimonytė sako, kad lėšų papildomam finansavimui nėra, tačiau tuo pačiu ministrė pripažįsta, kad ieškos galimybių palengvinti LRT finansinę naštą.


Tuo metu Seimo narys, Liberalų ir centro sąjungos partijos pirmininko pavaduotojas Algis Čaplikas teigia, kad lėšų galima rasti.


„(Komitetų) sprendimas sveikintinas, tikiuosi, kad LRT slegiančias finansines problemas išspręs dar ši Vyriausybė. Lėšų tikrai galima surasti, pavyzdžiui, privatizavimo fonde“, – įsitikinęs A. Čaplikas.


Šiemet valstybė LRT skyrė 35 mln. litų – tiek, kiek prieš 10 metų.


Taupant lėšas, nuo gegužės 1-osios LRT priversta atsisakyti Lietuvos radijo naktinės transliacijos, taip pat trumpinamos radijo programų „Klasika“ ir „Opus 3“ bei Lietuvos televizijos transliacijos.


 


 


Janina Mateikienė


Lietuvos radijas


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!